Kennel Krokanden

Alla inlägg den 1 januari 2015

Av Johanna Nordin - 1 januari 2015 12:50

Dags att ställa om sig för att skriva 2015 nu då. Jag som nyss lärt mig -14... Måste va ett ålderstecken. Gott nytt år på er! Hoppas alla får ett bra 2015 och att vi gemensamt kan försöka lägga all skit som varit -14 bakom oss. Det här året ska bli ett bra år, det ska jag bli man/kvinna för! Ids inte göra nån typ summering eller årskrönika. Jag kommer knappt ihåg, det händer så mycket hela tiden. Men årets 5 bästa utan tvekan har varit:

 

Megastor!

Grynet

Knytte och Ylle

 

Polen och Berlinresan med Ingrid och Patrik och Harriet

 

Fölen Prins Spralletönt (i bild med mamma Tunstas Cleopatra) och Nicke Nyfiken.

 

Kompis Leo till Grynet (vad små de var!)


Resan till Turkiet med Carola! Inser just att jag har inte lagt upp några bilder från då och aldrig skrivit om resan heller. Måste göra det någon dag, fast roligast hade varit om jag gjort det direkt med allt färskt i huvudet. DEt var en galet rolig resa från början till slut! Det roligaste av allt var att vi faktiskt knappt kände varann när vi åkte. Jag hade bjudit hem några vänner och över några glas vin fick vi för oss att åka på en sista minuten. Pratade på morgonen efter och båda var lite så där försynta "- Menade du allvar igår" och båda ville absolut åka! Fick en fantastisk vän på den resan. 


Nyårsafton var samma som den brukar här. Fullr upp med djurens väl och ve. Jag kommer aldrig bli nån storfirare så länge jag har djur. Amy mådde fruktansvärt dåligt. Ändå är vi hyffsat förskonade här från rakerter och smällare. Hade planerat att ha Ingrids häst och Elona ute men de fick panik redan runt 18 tiden när första smällen kom. Då var vi just klara med stallet och alla som skulle in (dvs resten) och Carola skulle just åka hem till sig och sin skotträdda hund. Fick snabbt svischa runt på dem i stallet. Tur man känner sina löss som jag brukar säga. Russen Arne och Storm hade halvpanik även inne i stallet så de fick flyttas ihop i box med galler. Pontus och Piggelin knuffades ihop i en mindre box och Mirre och Elona kunde komma in. Radion skrålade popmusik på hög volym och alla lampor var tända. De hade det bra där inne. TRor mest de var irriterade på discot mot slutet och ville få sova. Flickorna i ligghallen var oroliga. Det syns tydligt vilka som tidigare i livet upplevt skräckfyllda nyår. De sprang runt och kunde inte koppla av. Först när jag stod de var de stilla och några började äta. Fantastisk att få uppleva deras tillit till mig. När matte kom var läget under kontroll igen. Underbar bekräftelse!

Släppte ut ledarstoet Flingan som är dräktig vid tvåtiden i ladan till flocken. Tänte att då blir det som vanligt för dem. Flingan är bra ledare. Men nog fan satte de igång och skjuta raketer vid halv tre igen, lagom när Amy tillslut kommit till ro efter att hyperventilerat och mått hemskt i flera timmar.

Ja fyrverkerier är vackra, det håller jag med om. Men så vackra är de inte att det är värt att offra allt det andra. Djur som mår dåligt och till och med dör diekt eller indirekt av stressen kring raketer och smällare. Detta gäller både tama som vilda. Barn som gråter av skräck, gamlingar som gråter av skräck. Bränder och skador. Tungmetaller som regnar ner över oss och på åkrar och fält. Flyktingar som får posttraumatisk stress av ljudet. Nej jag förstår inte tjusningen. Tomtebloss är också vackert! 


Nu måste jag avsluta och göra annat.


Må fint!       

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards