Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012

Flyttröra pågår!

Av Johanna Nordin - 25 augusti 2012 23:09

Är mitt uppe i all logistik och flyttröra, men det är kul! Kan ju verkligen säga att det rör på sig   . Känns spännande att flytta tillbaka till Gästrikland igen efter mer än 20 år, även om det nu var gården som avgjorde var jag hamnade i mitt sökande. Känns otroligt befriande och priviliegat att kunna välja fritt var jag vill bo. Tar ju med mig jobb och i och med att jag är förskollärare så kan jag ju jobba var som helst under förutsättning att det finns barn, om jag nu i framtiden vill jobba mer vanligt vill säga. Just nu tänker jag satsa för fullt på mitt företag! Är så peppad och taggad!!!

De första hästarna har lämnat gården. Ninnis fyra islänningar flyttade till deras nya gård igår. Var lite blandade känslor att se dem åka. Glad för deras skull att de verkar hittat ett bra ställe att bo på, men lite vemodigt att det blir så långt mellan oss. Tur facebook finns! Ninnis sambo har jobb på andra sidan mälaren så de nämnde redan i somras att de nog var på väg att leta något närmare. Skolbarnomsorgen i Enköping fick dem att leta i raskt tempo då de skött sig uruselt, faktiskt under all kritik. Han är folkbokförd här och Ninni ringde skolan som inte hade en aning om något nytt barn men lovade att ringa upp. Något samtal kom aldrig så nu är han tillbaka i sin gamla skola i Häggdånger tills de kommit på plats och vet var han ska börja. I samma veva bestämde jag mig för att flytta. Så, nej vi är inte ovänner på något sätt om någon nu tror det   .

Idag tog jag en paus från flyttröjet och var på barnkalas. Skönt att komma ifrån trots att det kändes lite olägligt med kalas mitt i all tidspress. Behövde en mellandag också. Har haft en tung huvudvärk idag, men jag kom på att jag är så dålig på att dricka vatten. Jobbar som en slav men glömmer att dricka. Jo man tackar för den skallebangen! Började när jag la mig på alla fyra i solgasset på altanen och skrapade hundarnas tänder rena från tandsten. Ligga med huvudet som lägsta punkt i solen var visst inte att rekommendera   . Men hundarna fick schyssta garnityr!

Vill tacka Gun-Britt och Annika som hjälp mig de här dagarna! Gun-Britt har delat mat och fyllt vatten i hagarna så jag kunnat greja här hemma och Annika har hjälp till att röja ur stallet under två dagar. Imorgon kommer mina föräldrar och hjälper mig med trädgårdsjobb (jag har börjat att rensa grusgångarna på ogräs och klippa buskar). Själv åker jag till Månbacka (gården heter så) och sätter shettistrådar på hagarna. Hagarna är stängslade redan men mina småtroll behöver en till tråd mellan den nedersta och mellantråden, annars kommer några gå ut när betet börjar tryta i hagarna. Om två veckor går stora flyttlasset! Helt galet snart, men åh så skönt!

 

Annika plockade ner saker och märkte upp. Nu är så gott som hela stallet tömt på all inredning och alla saker.

 

Själv mockade jag ur boxar, här fårboxen för tredje gången i år. De har bytt boxar fram och tillbaka lite. På Månbacka blir det ett eget fårhusmed utgång till en vinterhage. Om somrarna ska de gå i min skog och äta sly och gräs. Ett riktigt fårliv!

 

När så stallet var klart kom det "roliga" jobbet. PÅ med andningsmask!

Hela logen skulle sopas ner i stallet och kastas på dynghögen. Jag har bäddat med tjock lager med halm för att den ska suga upp ev fukt under från stallet. Det och massa spillhö blev två ENORMA högar att kasta ut. Men nu jäklar är det så snyggt att det går att ha logdans och kräftskiva om nästa ägare vill det!

Första flyttlasset går iväg


Vi hörs!         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards