Kennel Krokanden

Alla inlägg den 1 juni 2012

Av Johanna Nordin - 1 juni 2012 21:25

Alice och Ripa är hemma nu igen! Åkte och hämtade de igår eftermiddag. Alice såg att må oförskämt bra, trots omständigheterna. Självklart har hon ont! Hon är ju öppnad helt och hållen, men som den häst hon är biter hon ihop. Inte visa nån smärta. Enda gången hon visade nått var när Ripa var på hennes bandagetampong som sitter fastsydd mot såret. Det gör inte Ripa om! Om två dagar ska jag ta bort den. Annars ser det, så här långt, ut att läka fint och hittills inga magknip. Alice äter bara gräs som jag går och repar i dikena. Tyvärr har det regnat så jag har hållt de inne och lilltjejen galopperar runt och sparkar så gott hon kan i boxen. Vill inte att varken Alice ska bli blöt om magen eller att fölet ska bli sjuk. Nu räcker det med eländen!


Togen massa bilder på ridgruppen i onsdags, tänkte det kunde va trevligt med lite roliga, positiva bilder också.

 

Hela gänget: Carin/Nicole, Jenny, Vaja/Emelie, Linda, Maja/Tindra, Samanta/Isabelle, Johanna (inte jag), Fatima/Johannes och My.

 

Fjällbäckens Vaja född -09 gjorde sin första ridtur och bara tredje gången som någon satt på henne. Hon skötte det med bravur! Helt obrydd, trygg och positiv.

 

Som sagt helt obrydd och lugn. Emelir gör under glada högljudda skratt en klappramsa men både travade och gjorde huvud-axlar-knä-och-tå-sången på Vajas rygg.

 

Bara andra gången som Isabelle rider på riktigt och full trav på samantas studsiga rygg.

 

Vi kallar henne Racermormor, Fatima 24 år! Har varit både ponnytravare och levt många år på 4H-gård som barnponny. Hon har lurat mig in i det sista då jag hoppades att hon skulle vara dräktig, men se det blidde inget föl. Så nu får hon jobba lite i grupperna och ingen är lyckligare än Fatima över det! Så glad häst! den hältan hon gått med av och till på 4H ser ut att ha vilats bort det året hon gått och bara varit. 

 

Äntligen slippa bara gå i hage, få jobba och få kärlek. Kan livet bli bättre?

 

Tindra stormtrivs på Maja men så är Maja stallets snällaste häst också. Lite pigg ibland bara men hon trivs bäst om hon får gå långt fram i ledet.

 

Carin är en säker klippa. Igår fick hon skor på framhovarna då hon plötsligt blivit väldigt ömfotad.

 

Isabelle kratsar ur samantas hovar efter turen.

 

Maja borstas ren och grann.

 

Ju mer man borstar och gnor desto bättre, när hästarna är riktigt fina så får barnen glittra dem.

 

Johannes visar stolt upp den välborstade, flätade och glittrande Fatima

 

Samanta somnar under sin "spa-behandling". Till och med tungan åkte ut!

 

Racermormor Fatima med sin gråa tinningars charm 

 

På väg tillbaka till beteshagen igen.


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards