Kennel Krokanden

Alla inlägg den 5 juni 2012

Av Johanna Nordin - 5 juni 2012 23:55

Nu kan jag andas ut och förhoppningsvis få sova hela nätter snart igen (Rigmor håller mig vaken då och då ännu med sitt: kissig/bajsig-gnäll). Årets sista föl har gjort entre till livet natten. Natten till måndag kom han, Fjällbäckens Sarv. Cleo och Figaros son. Jag gjorde ett sent insläpp och märkte på Cleo att hon var annorlunda. Lite orolig och Carin i boxen bredvid var nyfiken. Nattade vid ett då hon inte hade några tydliga tecken på någon fölning och satte klockan på tre olika tider. vaknade dock av mig själv vid halv tre. Gick ner till stallet och där låg han. alldeles nykläckt och med fosterhinnan kvar på bakhovarna. efterbörden måste kommit ut i ett huj! Allt var klart.Missade födseln precis men fick se honom resa på sig , dia och bajsa. Ja det sista är väl ingen gullighetsfaktor, men nödvändigt för att veta att allt fungerar.  

Ripa är otroligt ädel och fin, fantastiskt söt! Men lille Sarv, som för övrigt betyder rentjur på samiska, är som en liten leksakshäst. Nästan overklig! Att han fungerar som en liten häst är nästan ofattbart. Han har fått mammas färg och pappas kropp. Ripa är högbent och ädel som sin mor och storebror Röding. Sarv kort och kompakt som Figaro.

Cleos förstfödda heter Vaja som är renko så jag tyckte det passade bra med en Sarv nu. Alla mina föl som förs in i stamboken på Shetlandssällskapet heter något som rellateras till fjällvärlden: Röding, Vaja, Nallebjörn, Sarv, Ripa.


På tal om Ripa så har jag tagit bort Alice sårtampong nu och såret läker jättefint! Faktiskt tur i oturen att vädret är så dåligt och det är så kallt. Inga flugor som terroriserar och härjar. 

 

Sarv ute på sitt första bete

 

En krallig liten prick!

 

Docksöt!!

 

Undrar just om han blir brun eller gulbrun? Jämfört lite med bilder på Vaja som nyfödd men hon var mera brun över ryggen. Sarv är lite gulare i nyansen. Nån mer van får gärna komma med tankar! Ska kika på bilder på Nalle som är gulbrun och se hur han såg ut. tycker Sarv påminner om honom i färgen.

 

Mycket spring i benen redan!

 

Tjoff! Gälle att se upp. Lovar att det känns mer än duktigt att få en sån här smocka!

 

Sarv 11 timmar gammal leker inte nudda mark

 

Liten plutt med ännu blåa ögon, de mörknar med tiden. Men liksom många djurungar har han ljusa blåtonade ögon.

 

Ripa 1 vecka gammal

 

Kan minsann också lägga i en högre växel!

   

Så otroligt vacker

 

Inget är så bra som mamma!

 

Sarv kan inte annat än att hålla med. Nu kan ni jämföra storleken på dem. Cleo är mindre än Alice och det är bara en vecka som skiljer mellan fölen. 


Vi hörs! 

Ovido - Quiz & Flashcards