Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 18 april 2014

Tusen tack!

Av Johanna Nordin - 18 april 2014 21:48

Vill tacka det varmaste för all den respons jag fått! För att inte kasta in bensin i brasan så väljer jag att inte publicera kommentarerna, men jag har läst dem samtliga. Jag kommer inte sluta blogga än, vet inte ens om jag kommer sluta. Just nu vet jag inte så mycket överhuvudtaget. Det mesta är ett virrvarr av känslor och tankar. Det är så mycket jag inte vet som jag skulle vilja ha lösningar och svar på. Jag slits mellan hopp och förtvivlan.

HUr som helst så kommer Julia hjälpa mig på heltid med gården och hästarna. Jag känner att jag behöver det om jag ska orka. Det innebär att vi tillsammans kommer ta ridgrupperna somär inbokade i vår. Läget blev lite annorlunda. Jag går sönder om jag ska lämna allt just nu. Har massa fina vänner som ställer upp och finns för mig, telefonnummer att ringa till vänner dygnet runt om jag känner minsta oro, jag har skaffat larm och larmat gården. Helt galet att det ens ska behövas. 


Under veckan som var hade vi dagläger måndag och tisdag. Jag kunde inte ställa in med kort varsel då jag visste hur mycket barnen såg fram mot lägret. Det är så jag känner nu med. Det gör så in i helskotta ont att veta hur många barn jag gör besvikna och ledsna. Jag mår verkligen inte bättre av det. Vi pysslade om djuren, grillade hamburgare över lägereld i skogen, testade att köra traktor och självklart några ridpass.

 

Balansövningar

 

Mys med Rumpnisse

Dubbade till riddare. Ingen busenkel övning. 

Gäller att med enhandsfattning och  skänklar styra mot målet och sen ha balansen och träffsäkerheten. Men övning gav färdighet. Här är Riddare af Solståle med Epos.

 

Jag tröttnade på kiss. Det är inte bara lammen i sig som växer utan med dem kisspölarna. Så nu är de blöjbarn. 

Min kompis Veronica och jag har börjat klippa fåren. Det som göms under ull.... De har löss! Stora fårlusen. För er som vet hur en häst eller hundlus ser ut så är en stor fårlus en muterad såan. Ser ut somen korsning mellan fästing och skalbagge. Vidriga! Men fåren måste klippas och sen avlusas. Så no no inga lamm får ha tillträde till fårhuset.   

 

Men det går ingen större nöd på lammen i köket. Eller fårhundarna som de också kallas.

 

På tal om att mina jur inte är som andras. Sarv 2 år gillar fortfarande mjölk och tog några slurkar från Grynets nappflaska. Hon skulle visserligen kunna dricka ur hink men för att stärka bandet till människor så har jag valt att fortsätta nappa henne. hon går duktigt i grimma nu föresten.

 

Kärlek

Köhls Epos, welsh ponny sek C

Epos

   

Julia och Epos

Kristin och Tiger

 

All kärlek till Tiger!

Lilla Lusen

Fröken L har hittat ett nytt hem och flyttar inom kort. Allkärlek till dig med gumman,det behöver du!

 

Och så var de dessa underbara kattungar   


Vi hörs! 

             


       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Ovido - Quiz & Flashcards