Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 2 maj 2012

Långhelg

Av Johanna Nordin - 2 maj 2012 10:46

Tjatar som alla andra: men vilket underbart väder! Precis lagom till ledigheter och långhelg. Har unnat mig ledigt  helgen också. Hästarna har fått sova ute och jag har sett till att aktivera mig på annat håll. Det behöver man ibland. Men idag ska jag sätta mig på Maisan igen och skritta 20 minuter för att långsamt öka till längre sträckor. SEn blir det återbesök.

I söndags var Pether och Per här med Pers danska vänner. Barnen ville så gärna träffa Bettan och Reddish.

 

Gammelhusse Per var minst lika glad att träffa lilla Reddish igen   

 

Carin och Bettan fick äran att ta med barnen på en ridtur. Premiärtur för Bettan som skötte sig utmärkt både i hanteringen och på själva turen. Bettan är visserligen redan inriden men har inte gått på några år.


Måndagen bjöd på ett trevligt men taight schema. Det där med att planera tid är inte min starka sida. Det vet alla som umgåtts med mig   . Åkte iväg och blev bjuden på skogslunch i en jaktstuga i skogarna kring Skinnskatteberg hos min vän och svåger Mats. Vi har pratat om att jag ska få komma upp och titta på markerna och se vargspår. Jag älskar naturen! Tyvärr blir det alldeles för lite utav det nu för tiden. Mycket beroende just på dessa vargar. Jag åker inte ut i skogen utan hundarna men var sjutton tar man vägen med en setter som springer stort och fort utan att riskera vargkäftar? Här runt om mig är det alldeles för vilttätt och mycket bilvägar och folk. Hon springer inte extremt stort, lite större än ett spanielsök (och lite till förstås). Håller god kontakt och skäller gärna på hackspettar i träden. Men med tanke på hur oskygg vargen är så törs jag inte riskera. Mats berättade att han och Marko (som jag också träffade) suttit och tänt en eld efter ett släpp med hunden som de just kopplat upp igen fick se en varg som kom i hundens spårlöpa bara 50 meter från där de satt. De är alldeles för oskygga. 

 

Det var hur som helst helt fantastiskt vackert där ute i markerna. Jag fick verkligen mersmak och fick enormt flashback från mina stunder ute i skogarna med älghundsfolket när jag gick som domare på viltspårprov. Å vad jag skulle vilja ha en älghund! Men inte törs jag släppa den... Tack ats för en trevlig tur och god lunch! Jag återkommer mer än gärna!

Eftersom det här med tid inte är min styrka så kom jag hem 15 minuter innan gästerna kom för att fira valborg.

 

Egentligen var vi bjudna till Annikas stuga här utanför Enköping, men med tanke på smällare och de dräktiga stona valde vi att fira här och åka hem till henne nästa gång vi ses. Jo jag vet, vi ser helt tokiga ut   men vi hade väldigt roligt med mycket skratt.

 

Jag blev avsatt som grillmästare eftersom jag lyckades få köttet i brand hela tiden. Fast jag vete tusan om Jessica lyckas så mycket bättre   . 

 

Hundarna fick en ny vän, Annikas lilla Bubba.

 

1:a maj och frukost utomhus. Helt underbart! Amy tyckte det var lite ljust   .

 

Det roliga var att hon tyckte verkligen att det var skönt att få på sig brillorna och gjorde inget för att bli av med dem. Hon öppnade ögonen i dem och så fort jag tog bort dem började hon kisa. De satt som en smäck på henne!

 

Mitt på dagen åkte vi och handlade växter och Cia satte igång med plantering.

 

Titta så fint det blev!

 

SEn kom mina föräldrar på middag.

 

Så otroligt skönt att alla hundarna fungerar ihop: Minna, Smowy, Milton, Morris, Amy och Oskar.

 

Milton bekantar sig lite med Oskar.

 

Tidigare i veckan var Cia hundvakt åt lilla Jolie, en dvärg schnautzer. Vi skrattade åt bilden då det finns en viss likhet med Caesar Milan   .

 

Smowy var alldeles nyklippt och frös som en hund så jag trollade fram en hundtröja från Polarn&Pyret i mina gömmor.

 

Jolie var alldeles till sig när hon fick se kaninerna!

 

Nån som vill leka? Nää inte jag heller jag vill bara äga min leksak   Men söt är jag för det!

 

Gosestund!

 

Så en gruppbild som avslutning.


Vi hörs!  


 
 
Ingen bild

Josefine i Stklm

2 maj 2012 15:00

Hahahaha!! Amy passade ju perfekt i dom dära brillorna!! Ni ser ut att ha de himla mysigt ihop allihopa!! Man blir verkligen fundersam över om man själv snart ska byta om och skaffa sig en gård och satsa på djuren än att sitta inne i storstan å köra lastbil som ett spjut!

Ha det topp!! Krama

Johanna Nordin

4 maj 2012 14:56

Japp hon är stolt över att de passade!!
Det är skönt med stan också... saknar det ibland men man kan ju inte alltid få allt ;)

 
Ingen bild

Barbro

2 maj 2012 16:25

Vilka fina bilder!! Särskilt den den när du sitter med alla hundar!! Det är alltid kul att följa din vardag med dina fina djur. Ha en fortsatt dag // Kram

Johanna Nordin

4 maj 2012 14:54

Tack detsamma!/kram

 
Gunilla

Gunilla

3 maj 2012 08:20

Men vilket underbart väder..eller hur, allt går mycket lättare då!

Va fina bilder, gillar hunden med solbrillorna, vilken cooling :)

http://www.gugge67.wordpress.com

Johanna Nordin

4 maj 2012 14:53

Hon diggade de väldigt mycket! Skönt att slippa solen! Vi andra njöt däremot :)

 
Ingen bild

Lisa H

3 maj 2012 10:22

Vad söööta hundar och kaniner känner mig som ett litet barn när jag tittar på de små liven med stora ögon :). Det är verkligen underbart med djur.

Johanna Nordin

4 maj 2012 14:52

:)

 
Ingen bild

Angela

14 maj 2012 10:44

Vilka underbara djur du har:)Alla ser ut att trivas tillsammans och du med som en i gänget :) tänk om man kunde få bo så igen med djur runt omkring sig.hoppas allt är bra med dig och djuren..Kram!!

Johanna Nordin

17 maj 2012 14:31

Vi mår bra hela gänget. Väntar på fölisar nu bara inom några veckor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Ovido - Quiz & Flashcards