Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 1 april 2013

Påskhelgen

Av Johanna Nordin - 1 april 2013 21:51

Trots att påsken inte alls blev som jag hade tänkt och planerat har jag haft en underbar helg. Planen var att åka till Duved. Ha en långhelg och träffa vänner, åka slalom och återuppleva det liv som jag levde där för 4 år sedan. Det var många skäl att jag aldrig åkte. Ett utav dem var hälsan såklart, det kändes jobbigt att köra 7 timmar enkel väg och komma upp som ett vrak. Är fortfarande yr och livrädd att ta ut mig. Skulle kännas helt misslyckat och komma upp och behöva ligga och vila.... Sen skulle stallkatten Doris då ungar och som den ansvarsfulla ägare jag är har jag svårt att lämna dem vid ett sånt tillfälle. Även om det skulle vara många som skulle se till stall och djur så kan en förlossningskomplikation ske fort och även en katt kan behöva hjälp. Enligt prognosen på yr skulle det vara strålande sol här hemma och snö åtminstone på söndagen i Duved (nu tror jag aldrig det blev nån snö),jag känner mig rätt mätt på vinter. Så jag är inte roligare än att jag stannar hemma på min gård. När jag så har chansen att komma iväg har jag helt enkelt ingen lust   . Men det kommer fler tillfällen. Tur i oturen eller hur jag ska säga så hann jag inte åka ifrån gården innan vattenpumpen började tjorva. Har fått stänga av vattnet efter varje gång jag använt det för att förhindra att pumpen går sönder. Nu är den dock fixad igen.

 

I två dygn blödde Doris ur vagina och var orolig. Så på påskafton födde hon en unge tillslut. En dödfödd missbildad unge med tarmarna utanför kroppen och klumpfot. Jag tog bort den och flyttade ut i stallet och sov i fikarummet med henne om det skulle komma fler och som stöd och närhet. Det blev inga fler ungar och det var lika väl det. räckte att se den som kom! Doris mår bra igen och kommer kastreras inom kort. Hon har haft en kull innan och jag vill inte ha fler missfoster. Tycker det räcker även för Doris.

Åt påskmiddag med familjen Blanck och visst finna det hondjävular   

 

En annorlunda variant av "mannen som talar med hundar" Mina ocivilserade busar var eld och lågor över att vara bortbjudna och gjorde sitt bästa för att ställa allt i oordning. Men vi hade fantastiskt trevlig.

Gullungen Harriet

 

Men vad hände med snälla väna Amy?

 

En utav dagarna hade mellansvenska skog en skogsdag där de bla visade skogsarbete med häst. Karin Björkman hade skrivit på Årsunda hästklubbs fb-grupp att andra hästägare var välkomna dit med häst och ta tillfället i akt att träna sin häst och ev prova någon övning. Jag åkte dit med rutinerade Jazzo 20 år och unga illbattingen Nalle 3 år. Jag var den enda utomstående som tagit tillfället i akt. Varför ingen annan? Jättetrevligt ordnat med grill och uppvisningar. Jag hade tänkt åka, eller snare rida då det inte var längre bort,med Tiger som faktiskt är ett kallblod och arbetshäst. Men Nalle behöver komma ut i verkligheten och lära sig uppföra sig. Nu skötte han sig exemplariskt, har nog hänt mycket i hans huvud på några månader. Kul för Jazzo att komma ut lite också. Ponnyarna har haft lång vinter utan jobb eftersom de går oskodda och vägarna varit hala. Men jag fick blodad tand. Nu ska jag sätta igång med inkörning med Tiger så vi kan jobba i skogen vi med   Nästa år kan Tiger få följa med och prova lite redskap.      

 

Jazzo var lite imponerad av de stora hästarna och de stora funderade först över vems föl som kommit lös   

Förväntansfulla småkillar

 

"-Psst tror du de bjuder på nått?"

 

Mera korvbröd tack!

Karin och hennes vackra 3-åring

 

Duktiga Nalle och Jazzo! Fördel att vara liten: man får plats dit andra hästar inte kan gå. Här är de med och grillar korv. Som en klok hästkarl sa "En bra häst blir ingen bra häst i hagen", de måste ut i miljöer och tränas.

 

Har fortsatt inridningen med Skorpan. Här är det tömkörning på schemat. Har en helt fantastiskt klok och arbetsvillig dam! Snart borde jag kunna rida henne korta sträckor. Hon är styrbar men behöver öva ett tag till från marken och träna på skänkeltryck.

 

Brellir är däremot inne i en busfas. Han har varit oförskämt timid och enkel hela sin uppväxt men nu har han fått turbo i rumpan. Blir en pigg häst när han blir klar. Men han är orädd och trygg ute även när han går ensam. Behöver dock öva mer på promenader innan jag törs tömköra honom utanför en inhängnad. Det är ju trots allt minst 350 kg muskelmassa som sätter iväg om om han vill.Då har man inte mycket att tycka till om   .  Jag villundersöka deras munhåla innan jag sätter in bett i munnen på dem för att inte vargtänderna ska ge upphov till obehag. Men jag tror  att ett bett har föga funktion på en unghäst som vill dra iväg. Jag tror de drar nog oavsett bara det att med ett bett skapar det obehag och dåliga erfarenheter i munnen på dem. Därför tömkör jag alltid i grimman i början tills hästen lärt sig att lyssna och succesivt fäster tömmen i bettet. Ja vill ha en häst som lyssnar på mig och inte på mina tyglar bara och stretar emot.  

Lilla Maja har fått börja komma igång. En söt och glad liten fjompa som försökte vända och smita hem när hon travade.Liten busa, försöka duger ju   

 

Mycket nöjd Maja efter tömkörningspromenaden. Nu längtar vi efter isfria vägar! Törs inte sätta dem för vagn utan isfria vägar,är alldels för rädd att de ska halka och trilla med vagnen.


Vi Hörs!  

       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards