Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Hänt sen sist

Av Johanna Nordin - 11 oktober 2011 22:07

Oj nu var det ett tag sen sist! Händer så mycket här hela tiden och 17 miljoner saker att hålla i huvudet. Men jag klagar inte, det är bara roligt! Eller jaa..det mesta är roligt. Jag är ingen pappersnissa, nån sekreterartyp så sånadär mer papper/data/"måsten" är väl så där kul att ha hängande över sig som en snara.

På tal om papper så fick jag mitt nya vindskydd godkänt av länsstyrelsen idag. Måste alltid förprövas först som det heter och gå godkänt stämpel av länsveterinären. De stora "leksakerna" (dvs materialet) kom idag och ligger på hög och väntar på att bli ihopplockade likt ett jättepussel.


Igår var det inspelning av sista avsnittet på Bonde söker Fru. Hur gick det med bonde-Johannas kärlek? Ja det får ni se i månadskiftet november/december. Nu är det iallafall inspelat och klart. Var verkligen höstruggigt och kallt. Tur nog inget regn men attans vad jag frös om vaderna!

På kvällen hade jag ärende till mina grannar två hus bort. De bjöd in på ost och vin och där blev jag kvar i några timmar och vi hade en lång och trevlig kväll med tomma vinbuteljer när jag gick. Det var inte alls planerat att det skulle bli så. De satt och åt middag när jag knackade på men bjöd in ändå. De är så fantastiska människor!


Imorse hade det blivit ett djur mindre på gården. Lilla Grön, min ena undulat, hade trillat av pinnen   . Vet inte varför. De har det som de behöver och sitter inte i drag eller så. Jättetråkigt! Men Fågel Blå blev faktiskt rätt lycklig och har putsat sina fjädrar och kvittrat på ett helt annat sätt än de senaste två veckorna. Lilla Grön har varit tyst och dämpad men inte sett sjuk ut eller ätit dåligt. Ibland undrar jag om de drivs upp för hårt (avlas fram för hårt) och blir känsliga och svaga redan från början. Nu måste jag hitta en ny livskamrat till Fågel Blå. Enligt jordbruksverket får inte undulater vara ensamma då de är flockdjur. Men när jag tittar på Fågel Blås beteende så är hon mycket lyckligare nu. En glad undulat fäller upp sina små fjädrar på huvudet och kvittrar högljutt. Fågel Blå har aldrig gjort så innan, men nu trivs hon och spelar ut hela registret.


Gården har genomgått en extreme makeover. Utöver att ridbanan dränerats och fått ny sand har jag lagt ut sand på hela stallgången mellan stall och kravallhagen för att slippa all lera att dels glida i och få i hundarnas tassar. Elkablarna till thermobarerna är nedgrävda i elrör i backen och det är även dränerat framför ligghallen i lösdriften för att slippa regnsörja och ev vatten in i ligghallen. Känner mig supernöjd även om det egentligen var en vackrare stallbacke innan. Men det måste vara praktiskt och bäst möjligt för oss alla.   



Det händer en hel del på djurfronten i övrigt. Leira ska in nästa vecka på undersökning. Hon faller ju omkull när hon rids och tycks ha ont i haserna. Jag känner på mig och har ställt in mig på det värsta. Jag tror inte hon följer med hem igen. Känner det på mig och det läskiga är att jag har sällan fel... Medaljens baksida med djur. De är bara till låns och det gäller att njuta så länge de finns hos oss.

En liten kanin for till kaninhimmlen förra helgen. Hans hade bettfel med växande tänder. Förr klippte man tänderna med sekatör men det är inget bra då tänderna splittras av det. Dessutom har jag alltid tänkt att det måste göra ont i tänderna på dem. Nog för att de är till för att klara normalt slitage och de maler ju ner dem naturligt och håller bettet i trim med hö och grenar. Men att klippa av dem måste göra ont som på oss! Pratade med veterinären om möjlighet att hjälpa honom. Han skulle behöva sövas för ingreppet och att slipa ner tänderna är inget engångsgrej utan en återkommande förebyggande åtgärd. Finns inga möjligheter att lägga den ekonomin på en kanin som dessutom måste sövas med alla risker några gånger om året. Så han fick somna in istället.


Minna och Morris fick en dust med rakmaskinen här i helgen. Dessvärre orkade inte rakmaskinen med Morris underrede så han blev bara halvdant klippt. Måste ta fram hästklipparn och göra klart honom. 


Jag mår bra och är på gott humör igen.


Vi hörs! 

 
 
Ingen bild

susanna

12 oktober 2011 07:01

Hej fina Johanna!
Idag är det Onsdag igen jaaa jag får se dig i rutan lite ;). Skulle verkligen föredra att se dig live men men ... Man kan ju inte få allt här i livet haha.Undrar hur galet kär jag hinner bli innan det sista avsnittet sänds i sa du? nov/dec lååångt bort :(....
Ta hand om dig ;)
Kram
Susanna

Johanna Nordin

12 oktober 2011 10:02

Jajamän idag är det onsdag :) Äntligen hemma på gården! Har längtat hem till att titta på mina djur med andra ögon genom rutan. Fast jag har redan haft egen förhandsvisning och spolat fram och tillbaka på dem ;)

Kram

 
Ingen bild

Anneli

12 oktober 2011 09:13

Skönt att läsa att du mår bra å e på gott humör igen :-) trots att några av dina djur lämnat in -men dom träffar ju iaf varandra i djurhimlen där dom e friska å har det underbart!
Ha en härlig dag,kram från "Willys" Anneli

Johanna Nordin

12 oktober 2011 09:55

Tack detsamma :)

 
Ingen bild

Anna

12 oktober 2011 10:04

Härligt att höra att du mår bra igen!
Längtar till kvällens avsnitt av Bonde :)

Kram

Johanna Nordin

12 oktober 2011 10:08

Hihihi jag med, fast lite onsdagsångest kanske.... Men jag vet redan hur det visas :)

Kram

 
Ingen bild

Mia

12 oktober 2011 10:39

Hej!
jag hade en undulat för många år sedan, han var otroligt tam, alltid lös och med oss överallt. Han mådde jättebra trots att han var ensambirdie,
verkade inte lida av det, snarare tvärtom.

Johanna Nordin

12 oktober 2011 10:49

Hejsan!

Visst är det märkligt? Jag har haft fler undulater som Fågel Blå varit med om och hon har aldrig kvittrat och busat runt som nu. Men vi får se, kanske blir några små finkar som polers istället. Hon tycks inte uppskatta rasfränderna. Fast när Lilla GRön var pigg matade han henne och de hade kul ett tag. Även en undulat behöver kärlek! :)

 
Ingen bild

Frida

12 oktober 2011 15:40

Åh, va spännande, längtar till december:)
Fast ett steg i taget, de är ju onsdag och oktober, så vi fortsätter där.....
Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge på ett smaskigt avslut...

De är tråkigt när de händer något med sina älskade djur, de är ju en del av ens liv, men har de ont så slipper de ju lida nu i alla fall och mår gott uppe i djur himlen.

Hoppas du har haft en härlig dag i de fina soliga höst vädret.

Vi ses i kväll i rutan:)
Kram

Johanna Nordin

12 oktober 2011 15:45

Ja det är jättetråkigt även om det "bara" är en liten kanutt eller pippilat som i det här fallet. De räknas också som individer och kräver sitt.

Jag har haft en underbar dag idag! Solskens ritt barbacka i skogen bland alla färger! Var lyrisk! Kom däremot på när jag kom hem att älgjakten har ju startat den här veckan... Oups! Kunde slutat illa jag klädd i brunt på en mörk häst :o!

Ses ikväll ja :)!
Kram

 
Ingen bild

Frida

12 oktober 2011 17:53

Mmmm...vilken härlig dag, men shit skönt att ni kom hem.
Själv fick jag gå en omgång med isskrapan på bilen i morse....hmmm....i oktober....ja, ja de är bara att gilla läget, men dagen blev ju underbar med sol och höstigt.

Kul med beskrivningen av djuren, ska se om jag kan lokalisera mig med den i kväll.....
Den där tomten känner du henne väl eller!!?? Trevlig!??:)

Johanna Nordin

12 oktober 2011 20:46

Haha den där tomten förföljer mig var jag än går...men man vänjer sig vid allt sägs det ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards