Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011

Nolltolerans!

Av Johanna Nordin - 15 oktober 2011 14:15

Först och främst vill jag be om ursäkt om texterna kommer vará både felstavade, särskrivna, ihopskrivna och innehålla både´felaktiga bokstäer och tecken. Har ny dator och tangenterna sitter inte som jag är van så det blir en hel massa fel har jag sett. Som vanligt ids jag inte bry mig att ändra. Har annat att fylla min tid med  . Men det var inte det här jag skulle skriva om nu utan:


Jag känner att jag måste få stampa ner foten ytterligare en gång och höja rösten. Nu har det iofs bara varit en engångsförtelse, men bättre förkomma i detta fallet.

Min blogg och frågesida får under inga som helst omständgheter användas för disskussioner och/eller skitprat om andra personer, mina djur, mig och de val jag gör i programmet!


Jag skriver och delger mitt liv här på gården därför att jag tycker att det är roligt! Jag har inga som helst skyldigheter att göra det för er läsare och har fullständig nolltoleras mot skitsnack! Inte bara för att det är min blogg utan för att jag är sån som människa. Jag vill inte bli jämförd med andra, varsig positivt eller negativt.

Tyvärr kommer detta innebära att jag kommer att välja att sätta lösenord på min blogg och bara delge den till mina närmaste om detta inte respekteras.


Anledningen till detta är kommentar angående Per-Ola i min frågespalt. Han är en nära vän till mig. Jag känner honom på ett annat sätt än ni som ser honom på tv ngr minuter i veckan eller läser i kvällspressen om honom. Jag tänker inte gå in disskussion om vad han gjort, hur han framställs eller så. Var och en skaffar sig alltid en uppfattning om saker och personer, det är allas rättighet. Men det finns inga rättigheter att sprida sånt vidare! I vissa lägen blir jag moraltant! För att dra en parallell så framstås jag lite som en "bullmamma" vilket jag är långt ifrån. Jag är mycket för rätt och fel och är, försöker iallafall, alltid vara ärlig och schysst och förväntar mig att omvärlden är det mot mig och de runt mig. Men nån omhuldande person som vill ta hand om allt och alla är jag långt ifrån (vilket jag tror många trott från början). Alla har fel och brister, så även jag. Tro't eller ej   .


Men det var inte det här det skulle handla om utan en varningens finger om att jag väljer vilka kommentarer och frågor som läggs ut här. Men jag tänker inte vara ett bollplank för skitprat, då låser jag som sagt. SEn är jag heller inte intresserad att hålla någon längre dialog fram och tillbaka likt ett långt samtal eller brevvän. Kommentarer tar jag gärna emot, det är inte tu tal om saken. Men det är skillnad på att kommentera och att hålla låga i en kontakt. Jag kanske förklarar dåligt på hur jag menar... Jag menar bara: fortsätt gärna kommentera, jag svarar gärna! Men kommenterar inte om och om igen på samma inlägg för att hålla igång en kontakt. Jag känner att den tiden har  jag inte och faktum är att jag vill inte att någon ska känna sig förbi sedd bara för att jag inte svarat eller att min blogg ska bli just ett disskussionsforum.           


Ja jag kanske blir ansedd som bitchig nu, men det får stå för den som vill kalla mig det. Det här är MIN blogg om MITT liv.


Som det gamla bibliska ordspråket lyder: Var mot andra som du vill bli bemött själv!

Tyvärr är det allt för många som gömmer sig bakom både anonymitet på nätet och den stora massan och "glömmer bort" hur det kan kännas och uppfattas av den som blir utsatt för glåpord och skitprat. Skulle DU vilja bli utsatt?!


Vi hörs!

 
 
Ingen bild

Kicki

15 oktober 2011 16:37

Bra skrivet!! Borde väl de flesta förstå att man inte lär känna nån genom tv-rutan och därför inte kan yttra sig om en hur en person är. Kicki blir irriterad ;)
Däremot tycker jag du ska ta en turné åt vårt håll snart eller när du har tid iaf!
Kram kram

Johanna Nordin

15 oktober 2011 18:38

Mmm men många tror det,på gott och ont.

Jo jag kommer åt ert håll så snart jag hittar en lucka och du är helgledig. Gäller att tajma in oss båda också :) Känns ju löjligt, men vi träffades ju oftare när detvar 80 mils avstånd mellan oss än nu 2 h bort :/

Kramar tillbaka

Ps jag såg bilder på Ringo (bebis utanför min port) dig och Johan igår. Guuu vad jag saknar allt! Ds

 
Ingen bild

J

15 oktober 2011 17:03

Ta de lungt! Alla får väl ha sina åsikter om saker å ting. Och bara för att just du råkade hamna i tv så får du la vara med på att folk har åsikter om programmet. Har liksom själv en bror som har varit med i ett känt tv program. Ang P-o så vet man ju hur pressen är. Men aja lycka till!

Johanna Nordin

15 oktober 2011 18:33

Hej J!

Du tycks ha missat poängen med mitt inlägg. Jag menar att jag vill inte ha disskussionsforum på min blogg. Det är min rättighet att säga stopp för eftersom det är jag som skriver och delger mitt liv!


 
Ingen bild

Lisa i Skåne

15 oktober 2011 21:43

Så Bra att du ryter till!
Folk som gömmer sig bakom signaturer och annat har en förmåga att spy galla och tala om människor på ett mycket respektlöst sätt. Fy bubblan!

Så fina bilder du lägger ut både på djuren, dig och de omkring dig. Mest gillade jag hästarna och deras kaxighet; Kom inte här å kom, för här bor vi med eller utan grävskopa och sand.

Jag ser fram emot mer av de du delger av ditt liv,
ha de så gott, kram Lisa i Skåne

Ps. Har lagt till "i Skåne" när jag såg i att det fanns en Lisa till bland dina kommentatorer.

Johanna Nordin

16 oktober 2011 20:06

Hej Skåne-Lisa!

Härligt med någon som fattar vad jag menar och hur jag känner :)Jag tycker det är sorgligt att folk sitter anonymt och hackar på andra istället för att påverka på positivt sätt både i sitt och andras liv. Man kan ju inte va så lycklig om man har såna behov... Har jag iaf svårt att tro.

Jag hoppas verkligen att jag kommer fortsätta! Har just inga andra planer nu heller, vlle bara sätta ner foten i tid och tala om att det är min blogg om mitt liv och inte allas rättighet till den utan en gästvänlighet från min sida kan man väl säga :)
Som jag sa tidigare i en kommetar. Jag har bloggat i 6 års tid om mina djur och vår vardag och var nära att sluta helt eller låsa nom tv-programmet- Tror många tror tvärtom, att jag började där och då.

Kram tillbaka!

 
Ingen bild

Josefine

15 oktober 2011 21:58

Okej :) Tihi och ang ålderskillnaden så var det ju bra att man fick veta det nu innan man hann skicka iväg ett brev! Hade faktist tänkt att göra de då när man fick skriva breven till er. Synd på ett sätt men jag förstår ju din önskan och respekterar den så klart, fast ja ja *snyft* vi har mycket gemensamma intressen. Djuren,naturen,lantlivet,volvo xc90... :(

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:59

Men det bordde våga dyka upp fler som jag nu får jag hoppas. Är lite glest med djur- och natur flator. KOm ut ur garderoben, livet är för kort för att gömma sig! (inte du Josefine)

Önkar dig lycka till!

 
Ingen bild

Sofie

16 oktober 2011 03:28

Hej Johanna!

Kanonbra att du sätter ner foten och står på dig själv och står upp för dina vänner. Själv tycker jag om alla bönder i programmet, tycker ni alla fyra verkar så mysiga och levnadsglada.

Sedan tänkte jag även fråga, jag har en systerdotter på 3 år som så gärna vill börja rida. Hon är hästvan och har ridit x antal gånger. Att jag frågar just dig är väl kanske av lite mer egoistiska skäl, jag tycker din gård verkar så fin och skulle inte ha något emot att skjutsa henne en extra mil eller två för att hon ska få komma till ett bra ställe. Har du plats? Kanske lite fel ställe att fråga på, mail kanske vore bättre? :) Men tänkte att jag ändå kan passa på.

Och sen måste jag återigen säga hur lik Foxa är min hund Spex. Bakifrån är de identiska. Även på sättet, hur de beter sig mot gäster osv. Väldigt kul och intressant att se :) Alla dina hundar verkar så GLADA och snälla.

En sista grej: Satt och läste på din "frågespalt" och såg att någon frågat om du skulle kunna tänka dig att dejta någon yngre och du svarade nej. Synd för mig, men jag förstår ditt resonemang. Jag hoppas så att du har funnit eller kommer att finna kärleken, det är alla människor värda! :)

Kram

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:56

Hej Sofie!

Hundarna är snälla och goa :) Det är väl bara "apan" (du vet den där som påminner om Spex ;) ) som försöker hångla ihjäl folk som kommer alternativt dra igång besökare på kamplek och hugger i armar och ben :o!

Jag ides inte kommentera det i frågan sen men självklart tror jag inte alla ungaär oseriösa ochbyter förhållande hela tiden. Men jag vill inte käna en känsla av att åldras i förväg vilket är oundvikligt med stor ålderskillnad. Jag tror jag skulle vara orolig att bli dumpad för nått "fräschare" ;)
Sen, det oundvikliga som jag vägrade acceptera när jag var i 20-års åldern. Det är skillnad på en runt 20-25 år och en dryga 40-åring. Allt annat är lögn och fantasi! SEn har jag vänner i den åldern, men det är en annan sak.

Svar på din fråga: Jag har bara ridgrupper, ingen tillfällig ridning pga tidsbrist. Grupperna är i full gång och har gått halva tiden men det blir nya till våren så är ni seriöst intresserade så håll utkik.

kram kram

 
Ingen bild

Anneli

16 oktober 2011 10:16

Bra skrivet, helt rätt att sätta ner foten ordentligt...det e som du skriver ditt liv och dina val...respekt e A och O!
Kram "willys" Anneli

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:46

Japp håller med du ;)!

Jag tror många tror att jag började blogga i mars -11 iom att jag visste att jag skulle bli tv-bonde. Kanske tror de att det är som en extra krydda för uppmärksamhet från min sida. Men faktum är att jag har hållt på i 6 år och bloggat som en öppen dagbok om mina djur och vår vardag. Jag raderade allt gammalt iom tv. Funderade på att sluta eller låsa men kände att min skrivlust och fotande inte skulle få påverkas av att jag är tv-bonde. Skrivandet ger mig så mycket glädje! Därför känner jag mig lite kränkt nu när jag ändå valde att fortsätta i hopp om trevligt bemötande...

Kram

 
Ingen bild

Helena

16 oktober 2011 12:46

En undran, det är väl du som godkänner våra kommentarer och då är det väl bara att ignorera dom som inte passar....eller? För som du säger så är det din blogg och ditt liv.

Kram på're :D

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:40

Nu antar jag att de kommentarer som läggs här är till mig och inte till övriga läsare. Jag ignorerar redan en del.

Jag tror egentligen att de flesta som läser ändå förstår vad jag menar med hur jag tycker en vanlig kommentar är formad. Det är hårfint, men jag tycker inte om när folk stövlar in på mitt liv med buller och bång och lägger sig, värderar och tycker en massa vad jag gör som är rätt och fel. Sen inget skitsnack rent generellt!

Kram på re själv du:)

 
Ingen bild

Gun i Knivsta

16 oktober 2011 18:42

Jösses Johanna bra att Du har glöd Hoppas man ej är med i ståhejet för Din ilska Man ska visa vad man tycker Finns ju allt uti vår hage av folk.
Ha det så gott Du kan
Kram Pantertanten

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:33

Visst är det så. Det finns lika många sätt att vara på som individer i världen. Härligt på sitt sätt!
Men jag känner som jag skrev att jag vill inte ha ett disskussionsforum av min blogg. Många kanske vill ha det så men inte jag.
Självklart har man rätt att säga ifrån. Om ni tyckerdet fanns ilska från min sida...tja då vet ni inte hur jag är när jag är arg *vissel* Tycker själv jag var tydlig och upprörd :)

Kram på re

 
Ingen bild

Elina

16 oktober 2011 18:49

Då hoppas jag att alla slutar använda bloggen på ett felaktigt sätt, jag har läst här regelbundet sedan 2009 (då jag av en händelse snubblade över bloggen när jag letade islandshäst på nätet) och jag vill gärna fortsätta läsa de underhållande inläggen. Så stå på dig Johanna, även om jag kanske inte håller med dig om allt:)
Hälsningar från Kakbakerskan!

Johanna Nordin

16 oktober 2011 19:28

Å vad skönt att höra att det fnns såna som du som inte håller med om allt men finns där ändå! Ibland tycker jag det verkar som folk måste hävda sina åsikter om allt bara för att. Det finns massor av teorier både inom hund- häst och barnuppfostran ju ;)

Kakbakerskan...å är du så där lyckligt lottad att du tar för dig att baka? Skulle önska att jag hade det extra drivet också...men men man hinner inte med allt i livet.

 
Ingen bild

Kicki

17 oktober 2011 13:49

Fasen va kul att du skrev om att du hittat bebisbilder på Ringo, samma dag hade nämligen jag gått igenom min blogg o tittat på en massa bilder på bl a honom. Herregud vad man höll igång med träning m.m Saknar´t lite! Kram

Johanna Nordin

17 oktober 2011 16:29

Jag med! Mm brukar tänka tillbaka ibland jag också.Inte undra på att jag körde huvudet i väggen.... nu i efterhand ser jag det heltklart. Var ju som bäddat för det. Fast man blir lätt fartblind! Om ngn tycker jag har mycket nu så är det betydligt mer lättsamt trots gården och alla djur! Jobba heltid, kvällsmöten. styrelsemöten, hundträning direkt efter jobbet till 22 om kvällarna. Hem och skura golvet från valpkiss vid 23 om natten. Privatlektioner med mina tävlingshundar, kurser som instruktör själv, dömma viltspårprov, ha höga mål för egen tävling i olika grenar, föda upp valpar som skrek i lägenheten.... och en hiss som ofta inte funkade! Glömmer aldrig när jag kom hem med fullastad bil och 7 valpar från semestern och hissjävlen inte funka så jag fick sova i bilen. Orkade inte bära upp allt den natten! Dessutom försöka hinna med en liten del av ett liv som Johanna med bio,kompisar, mm. Shit! Kommer så väl ihåg när Ulla Larsson var på besök och ifrågasatte hur tusan jag stod ut och orkade! Jovars, det gick så länge det gjorde.... Fast jag hade banne mig mer välstädat än idag, men det var väl det som tog knäcken. Hellre skit i hörnen...

Oj vadlångt svar du fick! Jag höll på att lasta Leira när du ringde sen svarade somliga inte...trumtrumtrum...

Ha det!kraaaam

 
Gunilla

Gunilla

21 oktober 2011 13:27

Ja tyvärr blir folk som är med i tv på nått vis "allas rättighet att tycka" om... på ett helt annat vis än annars... nåja, bra att du säger ifrån. Tv ger sällan en helt rättvis bild av en människa, det skall liksom bli "bra tv" också..ja, jag tror du förstår :)

Själv hittade jag hit när jag såg att du också hade småhästar, omgav dig med djur ungefär som jag och min flickvän gör ... sen är det självklart spännande att se hur det går för er i programmet, men det hör ju inte till din blogg !
Ha det gott !!

http://www.gugge67.wordpress.com

Johanna Nordin

5 november 2011 20:30

Sunda åsikter :) Helt i min smak ;)

kramkram

 
Mima

Mima

22 oktober 2011 12:45

Hej! =)

Hur mår Easy? Har tänkt på honom ett tag nu. Hoppas han e piggare.
Å så en liten påminnelse igen (du vet vad)... ;)

Kram kram! /Mima

http://mammamima.blogspot.com

Johanna Nordin

23 oktober 2011 22:44

Hejsan!

Easy hälsar att han mår bra :)Har en medryttare som kommer och rider honom några gånger i veckan och var ute och galoppade härom dagen ihop. Tror han blev mentalt trött av flytten alla nya kompisar och intryck. Från gårdstomte till verksamhetshäst tar nog mentalt. Sen pälssättning på det. Nu är han pigg, glad och full i bus ibland. Rymde till fel hage igår, ville ha nya polare :)
Peps mår också bramen har lite svårt att hålla hullet så honom kommer jag få stödmata i vinter med proteiner. Annars mår de som prinsar, fina i pälsarna och glädje i blickarna :)

Må så gott! Kramar från oss

 
Carola

Carola

1 november 2011 22:53

Älskar människor som vågar stå för sina åsikter :)
Bra skrivet och klokt gjort!
Vi människor måste lära oss att respektera varandra bättre.

Ser inte själva programmet så jag har ingen aning om vad ni pratar om, men jag gillar din blogg och dina bilder och dom glada barnen :)

// CC

http://:mellanhimmelochhelvete.bloggplatsen.se

Johanna Nordin

4 november 2011 23:32

Ja mer kärlek och respekt i världen :)

 
Ingen bild

Viktoria

24 november 2011 08:43

Mkt bra skrivet Johanna!! Lycka till i framtiden med kärleken och dina djur!

// Viktoria

Johanna Nordin

24 november 2011 13:00

Tack :) Ibland behöver man stampa ner foten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards