Kennel Krokanden

Alla inlägg den 14 mars 2012

Av Johanna Nordin - 14 mars 2012 19:25

Tog den härbilden utanför husknuten idag:

 

Snödroppar, ett säkert tecken på att våren är i antågande!

Annars så har det varit fina dagar men otroligt blåsigt. Jag går och drar på en förkylning såsom många andra och kraftig hosta och blåst är en dålig kombination. Idag var det rätt vind och lä på stallsidan så Gun-Britt och jag tog en fika i solen och värmen och pratade ikapp oss.

 

 Det var länge sedan vi sågs. Vi båda har haft fullt upp på varsitt håll. Sen tog vi ut ett gäng med hästar och borstade igenom dem och hjälpte vårfällningen åt rätt håll. När den enorma shettis resp islandshästpälsen faller av är det bäst att inte borsta med öppen mun i motvind  . Att borta loss pälsen är inget engångs projekt utan pågår under lång tid. Pälsarna blir matta och mjälliga och de ser för en period gräsliga ut.

Cleo, Tunstas Cleopatra, fick även ett välbehövligt svansbad. När det blir ännu varmare och vindstilla blir det heltvagning. Kände en liten bäbisspark i hennes mage idag   Iiiii vad spännande!! 

Amy och Morris låg och njöt i värmen utmed stallväggen.

Alice Gold

Sagas Lisabeth

Sagas Reddish

Fatima

Fjällbäckens Prinsessa

Puss på dej "schiiiitonge"  

Kaninfamiljen som bor i lekstugan njuter över att ytterdörren står öppen.                 


Synd att jag går på halvfart just nu men det kommer bättre tider. Det är så mycket jag vill göra nu när det är så underbara dagar och det är superfrustrerande att kroppen småstrejkar. 

Ska betälla tid till Leira och Maisan för hältutredning. Gjorde veterinärbesiktning på Leira inför försäljning men hon gick inte igenom. Har en kraftig hälta på vänster framben. Inget som märks och syns. Veterinären som besiktigade henne tyckte hon var en fräsch 15-åring när hon kände igenom leder och hästen i övrigt. Longerade henne i båda varven i trav på tungt underlag dessutom och visade skritt och trav  rakt fram på hårt underlag. Hon rörde sig fritt och obehindrat. Men sen, när böjprovet (veterinären böjer lederna och håller de böjda 1 minut) var så hoppade hon på tre ben och ville inte sätta ner vänsterbenet alls på lång stund. Höger fram var helt opåverkat men båda bak var lite knackiga i gången. Men å andra sidan är hon omusklad och har lätt patella upphakning så det kan vara det som stökar till det där bak.  Jag hade tänkt mig ett nytt liv för Leira med mer aktiveing än vad jag ger henne och spekulanterna var jätteintresserade. Men nån försäljning blev det inte.... Nu måste hon till klinik och röntga lederna och få en diagnos och behandling. Tar även med mig Maisan in. Hon har fightats i hagen och fått broddspark rakt in i samma knä två gånger. Hon känns inte helt fräsch och biter tag i bettet på ena sidan (skadesidan). Behöver inte hänga ihop men med tanke på att hon vilade 2/3 av förra året pga skador så är det värt att kolla upp.


Alltid är det nått  . Men jag försöker inte hänga läpp för det utan fokucerar på det bra busarna ger.


Vi hörs!           

Ovido - Quiz & Flashcards