Kennel Krokanden

Alla inlägg den 7 september 2015

Av Johanna Nordin - 7 september 2015 23:07

Merlin sov som en stock inatt. Själv vaknade jag med nackspärr! Har väl i stort sett aldrig naxckspärr eller problem med ryggen. Men det var bara bita ihop. Gick inte at titta åt ett håll och det var en rejäl låsning någonstans i höjd med skulderbladen. Faktiskt, pga av min envishet och att jag måste så släppte det nästan helt. Man ska ju röra på sig. Det behövs blodcirkulation på det onda stället. Det är omöjligt att bara lägga sig och ge upp pga "lite" smärta. Säger hon som jobbade med hög feber och halsfluss. Tyckte jag hade lite ont  halsen och svårt att svälja när jag böjde mig ner... Just nu är det extra dumt att bli sjuklig och ynklig när min hjälpande hand rymt till Turkiet och lapar sol.

Jag passar istället på att vara småbarnsmamma med gård. Att ha valp är lite som att ha småbarn. Ja jag har ju bebisgrisarna också som ska matas, städas hos och lekas med. Sen dricker Savannah mjölk ännu. Jo då jag har vad jag gör ;) Jag är ju tvungen att jobba på som vanligt fastän jag har valpen. Han orkar inte hänga med så jag får se till att underhålla honom och trötta ut honom och sen skynda mig med stallet medan han sover och kutar fram och tillbaka och lyssnar om han vaknat. Jag tycker det fungerar bra. 

Lite morgonmys med kaffet på trappan

Finns mycket spännande att undersöka (jag kopierade bilden från instagram, min mobil är ju knäpp och lämnar bara gråa eller svarta tomma bilder)

Hedda och Greta är så snälla och tålmodiga. Såklart de ser att det är en liten ny hund men de bryr sig inte, luktade som hastigast och han verkade ju okay.

Jag åkte och red Ljufa på eftermiddagen. Hundarna hängde med i bilen. Merlin får lära sig från dag ett att vara med, att i bilen är man och kopplar av. Red ut en sväng ensam med Ljufa. Det blåste och jag vet inte inte vad de var men hon såg många spöken och hoppade och studsade lite. Blir så glad av att umgås med henne!

 

Min uppfödning PeGe, Pegasus från Fjällbäcken, med sin nya matte Lotta.

I morgon ska jag måla i djurrummet. Längtar tills det är klart. Är rätt jobbig att ha Totte och Svante i en hage mitt i köket. Rätt opraktisk och trångt. Halmen flyttar de runt på så den åker runt på golvet. Det blir nästan som att bo i en grisbox själv med ;) I och för sig är jag van, när lammen bodde inne hade de hö i en låda som hundarna med förkärlek busade med och drog ut hö på golvet. Det är ju egenligen världsligt. Jag sopar ofta, men det är ju bara hö/halm och under en kort period. Det är roligt att sitta och titta på grisarna. De bökar och stökar med sin mjuka bädd och flyttar runt på den, jag lägger tillbaka och de envisas med att placera den i pottan. Vet inte varför de vill ha dynan i pottan men det är å de bästämdaste med det.


Merlin är en underbar valp! Lugn och otroligt läraktig. Han har hittills inte gjort varken kiss eller bajs inomhus och han lärde sig direkt att han är Merlin. De andra hundarna tycker om honom just därför att han läser av dem så bra. Han är ingen blådåre som flänger omkring och härjar men heller inte rädd och tillbakadragen. Han tar för sig och är artig och väluppfostrad. Det gillar tanterna i familjen.

Har beställt ett nytt trimbord som jag hoppas att jag får nu i dagarna och köpte lite nya pälsredskap idag. Det är så roligt att vara igång! Plockade på mig lappar om privatintruktörer i tävlingslydnad. Blev lite sugen. Ids inte gå kurs. Tränade privat med Trolla och Klara och det gav jättemycket. Karin och jag har bestämt att ses minst en gång i månaden och varför inte passa på att träna ihop?

Nu har jag laddat lilla kameran så imorgon ska jag måla, mocka trädgården och fota massor. Lägger väl ut fler bilder fram mot kvällen.


Vi hörs!              

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards