Kennel Krokanden

Alla inlägg den 14 mars 2011

Av Johanna Nordin - 14 mars 2011 18:39

Jag har varit till frissan idag för första gången på...vi nöjer oss med evigheter! Klippte bort slitet skithår, fixade till längderna och la i kopparslingor. Nu blev det mycket färg till att börja med men det var som min frissa sa att det är bättre att göra det starkt och färgglatt från början iom att de snabbt mattas ut. Nu ser jag ut som ett kopparrött skogstroll! Men jag är skitnöjd! Kul med lite färg   .  När jag kom hem pratade jag med Helena i mobilen samtidigt som jag försökte mig på en smikning för att liksom lyfta fram och exprimentera lite. Icke att rekomendera, hade dessutom en katt som jamande åmade omkring på tvättstället. Var mer pulverfärg på handfatat än i behållaren och på mig (gudselov   ) när jag var färdig. Men det är kul att leka lite.

  


I lördags var Philip, min systerson här. en överlycklig kille som fick fotbollen som han älskar! en var med honom överallt på gården.

Gerda och Rakel fick lite knäckebröd. Gerda har vrickat ett framben så nu är de inne i en box några dagar och vilar upp onda benet. hon har troligtvis halkat på isen utanför stallet.

Fåren var favoriter.

Jag klippte Milton i en sk ekonomiklippning liksom Morris. De blir ju inte vackra, men det är funktionellt och det är huvudsaken. Nu är det så där geggigt och äckligt ute som det blir på våren. Allt ser skitigt ut. 

Nyfrisserade gänget. kolla in Morris ögonfransar!

På sen eftermiddagen kom Tessan med en äppelpaj under armen. Mums! Drack te och åt äppelpajen och vände ut och in på jordens alla problem   .


I söndags hade jag så ont i "hjärtat" att jag trodde jag skulle avlida. Jag har fortfarande inte fått nån remiss till röntgen (jaja det var ju helg...) och är under utredning på vad det kan vara. Har jävulusiskt ont! Har aldrig haft så här ont i hela mitt liv trots brutet näsben, söndertuggade fingrar, nästintill opererat en led utan bedöving etc. Tessan var snäll och följde med och hämtade hö. Jag började hurtigt packa in i transporten trots att kroppen sa ifrån. Men tillslut fick jag ge upp och kunde inte ens sparka fram höbalarna till Tessan. Hon skämtade rått med mig och fick med att gapskratta vilket gjorde ännu ondare. "- När andra har smärtor i bröstet åker de till akuten, johanna åker och hämtar hö istället!" Vi kontaterade rått att jag hade iallafall dödskul   .

Men voltaren och panodyl gör susen! Nästan att jag glömmer bort mardrömssmärtan när jag hugger i med stallsysslorna. För det måste ju göras oavsett. Sjukskrivning?! Hur skulle det gå till?

Skitgöra! Nu smälter vinterns dynga fram och är perfekt att mockas undan medan isen ligger under dem. slipper få med sand och lera så här har inte tid att ligga och ojja sig!

Men lite tid att mysa med pojkarna finns det mellan skithögarna.

Höll på att hoppa och hänga på Brellir idag som en förberedelse inför kommande inridning. Sen ville jag testa om mitt "hjärta" höll att hoppa med. Köpte nya springdojjor idag som jag är grymt sugen att testa, men det gick inget bra att hoppa och flåsa är ingen höjdare då kraftig andning gör grymmans ont! Jag som är så sugen! Jag har väl aldrig längtat så efter att springa som nu när det inte går! Är lite sugen att anmäla mig till midnattsloppet i Stockholm eller vårruset på Djurgården och återuppleva lite hemmatrakter. Vårruset är ju bara 5 km så det borde gå. kanske ska ta tjejmilen med syrran iår? Jaja nått blir det nog. Är så glad över mina fina Pegasusar i vitt, grönt och turkost. Precis mina färger!

Jotack det behövdes nya dojjor!       

Brellir stod iallafall helt stilla och tittade undrande på mig, ibland tror jag hästarna tror att det slår runt i skallen på mig. Men de är snälla och tålmodiga med sin lite udda matte, det tycker säkert synd om mig   Deras matte som pratar bebisspråk, ger de egna röster och har en massa konstiga ideer för sig. Men vi kommer bra överrens och det är huvudsaken.


Vi hörs! 

         

Ovido - Quiz & Flashcards