Kennel Krokanden

Alla inlägg den 19 mars 2011

Av Johanna Nordin - 19 mars 2011 18:30

Jag har fått små snödroppar längs husknuten och rabarberknopparna börjar titta upp! Underbart! Solen har strålat hela dagen och det har varit nästan vindstilla och helt fantastisk skönt. Jag bara glider runt och njuter!   


Startade dagen med liten sovmorgon. Eller sovmorgon, snoozemorgon.... Först ville katterna ut halv sex, sen vaknade Foxa klockan sex och var kissig, sen vaknade Amy klockan sju och var kissig , försökte somna om till åtta men Morran vankade runt som en osarlig ande trots han varit ute. Somnade och vaknade och kommenderade i sömnen "-Gå och lägg dig!" Vid halv nio gav jag upp och väckte gården.

Ut med innehästarna och in med Maisan som ska äta bantarmat till frukost. In med Leira som äter "hästgrädde" (dvs lusernmix och Krafft Grov 125) för att bli fetare. Sen vänta tills de hästarna ätit innan dagen sätter igång på allvar.

Började med att rida ut Maisan en helt annan sväng en den vi brukar ta. Blev skritt och galopp och lite trav. Stannade och pratade med bl.a Gun-Britts man Bengt och sedan en kvinna som lyriskt ville komma och hälsa på hästen. Sammanlagt red jag bara 3 km men det tog sin tid.

Ut med Maisan i hagen och iväg med Blekis. Red honom i skogen längs vattnet, en tur på 45 minuter. Mycket skritt och trav och några galoppor. Det var en trött liten Blekis som kom hem.

Efter ett lunchstopp och hundtid borstade jag av Najade i säkert 1 timma samtidigt som jag pratade med Kicki i telefonen. Praktiskt att ha en liten häst med platt rygg. Telefonen låg varmt och "säkert". Bra med högtalare men en handsfree skulle ju inte skada. Klippte svansen på Najade. Den växer som ogräs jämt. Hade tänkt hinna tömköra Pontus och tanken var att Jennifer skulle komma ut och skritta Jazzo men hon var sjuk. Vill inte sätta honom för vagn än då han hostar lite fortfarande. Maja får vackert vänta in nya pjuck innan hon får lämna gården. Nu tog Najade och Leiras pyssel och omvårdnad så mycket tid och det måste det få göra ibland så Pontus hanns inte med. Hästarna vårfäller och det tar tid att gro igenom dem och sliter hårtussarna ur pälsarna. Men de älskar omvårdnaden och jag vill ge dem tiden att njuta av "spabehandlingen".

Leira testade lite lätt att strejka med att lämna gården. Men hon kom snabbt på att jag var inte den som är den. Ridturen gick jättebra. Bitvis gick hon fint i form i skritten och jag kommer ha grym träningsvärk efter att ha kämpat med hennes högerbog som hon drar sig fram på-. Hon snedställer sig till höger genom att skjuta fram den bogen och lägga huvudet på sned och spänna halsen felaktigt. Hon stönade och stånkade och jag hade kramp i benen av all drivning och jobb med henne. Skrittade henne bara och jobbade konsikvent. Däremellan fick hon släppa ut i galopp för att lätta på trycket och ha "fritid". Någon gång fick hon få ut på lång tygel och frusa ur sig också. Men nu är det arbete som gäller. Vill inte tölta henne eftersom hon söker sig uppåt i tölten och blir alldeles för hög i formen. Vi jobbar upp oss från skritt så det blir rätt från grunden för oss båda.


NU ska jag åka och köpa korv och grejer till imorgon. Vi har tänkt grilla och beställer lika fint väder som idag tack!

I stallet står Maisan och Leira, Helan och Halvan, och äter sina resp måltider.


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards