Kennel Krokanden

Alla inlägg den 28 mars 2011

Av Johanna Nordin - 28 mars 2011 22:14

Har arbetat med Jazzo idag igen. Han är underbar att jobba med när det gäller grovjobb. Så himla trevlig liten arbetsmyra! Mina föräldrar var här idag och vi eldade upp mer gammalt bråte och sly. Pappa gick loss med motorsågen och jag släpade och drog. Mamma skötte elden. Jag tog hjälp av Jazzo för at hämta ett gäng stora stockar och massa ris som legat på min tomtgräns efter att de sågat för trafiken. Inga stockar som man tar under armen direkt. Jazzo stod helt stilla med vagnen och väntade tålmodigt och lydigt som en riktig arbetshäst medan jag släpade upp stockarna på vagnen. Var tvugen att släppa tömmarna och fästa dem i en risruska på vagnen. Men med Jazzo kände jag mig trygg och självklart höll jag mig intill och med ögonen på honom beredd att gripa tag om han skulle börja gå. nu stod han som ett ljus och sken av arbetslust i solen! 

Var smart och flyttade bilen idag så vi slapp köra runt huset.

Hej och hå! Här klev jag av, tyckte synd om honom i gruset. Det kändes nog så tungt utan mig på lasten.

 

Framme! Totalt obrydd om eld och rök.    

såklart duktig häst får en karamell av godismatte

På väg efter nytt lass!

Skogskörning och skogsarbete till häst är ju bara SÅ kul!!! fick verkligen se till att köra rätt och ta svängarna på rätt sätt för att inte köra fast på vissa ställen i trädgården bland buskar, telefonstolpar och träd eller små vassa stubbar som kunde ge punka på hjulen.

Gäller att spänna magmusklerna när man sitter med benen i kors utan säte. gungade rätt bra på sina ställen. Men det kändes så fel att ha fötterna på skaklarna och trycka ner dem och ge honom tryck över ryggen.

 

Utsikt från kuskbocken


Från det ena till det andra:

 

Lillgrisen har fått sitt pass! Skickade in passhandlingarna för länge länge sedan sen blev det stiljte och först när jag skulle fixa till Piggelin så hörde jag efter var tusan Samantas tagit vägen?! skönt att ha det i sin hand nu!    


Vi hörs!      

Ovido - Quiz & Flashcards