Kennel Krokanden

Alla inlägg den 10 augusti 2011

Av Johanna Nordin - 10 augusti 2011 22:04

Rakel är en kruttant! Vilken kämpe! Från att ha kaskadkräkts med hög feber och en stillastående vom äter och dricker hon nu.

 

 Jag ångrar inte en minut att jag tog ut veterinären och lät behandla en 12-årig get. Många hade nog tyckt och tänkt att åldern har tagit ut sin rätt. Jag anser att förtäring av för mycket frukt och ålderdom inte hänger ihop. Jag ville känna att jag ger henne chansen att ta sig igenom matförgiftningen. Gerda och Rakel är systrar och har levt sida vid sida sedan födseln och getter är oerhört bundna till artfränder. Blir den ena sjuk och måste gå bort måste den andra tyvärr följa med till andra sidan hur hemskt och vemodigt det än är.

Rakels mediciner: saltbalans, spruta med antibiotika, vomstimulerande pasta, kolpasta (tar upp toxiner), vomstartande pasta, diakur pulver (dietvätska med elektrolyter), bikarbonat och energibalans. Det mesta hade jag redan hemma som en utifall att-grej.

Åkte in idag och köpte lusernmix, finhackat hö i blandning med olja och melass. Getterna älskar det, det är lätttuggat och jag tänkte att melassen (från sockerbetan) kunde ge extra med energi åt en tillfrisknande get. rakel åt med förtjusning och drack självmant vatten. Vet ännu inte om hon även dricker diakurlösningen men Gerda älskar det däremot!


Marie kom ut på fm och vi tog en promenad med Jazzo, Pontus, Piggelin och Nalle i skogen och klev över stock och sten. killarna var eld och lågor! Åskan hängde tungt en bit bort och mullrade oavbrutet men regnet kom inte förrän på eftermiddagen. Tror vi var ute 45 minuter ungefär.

Efter det hade jag besök av försäkringsmannen. Han anmälde mig till kursen "säker hästhantering" som anordnas av Agria i samarbete med Länsförsäkringar. För att få gå kursen sker en besiktning av stallet av bl.a en elektriker. Känns skönt att komma iväg på kursen. Har velat gå den enda sedan jag hörde talas om den men då hade jag inget eget stall. När kursen inkl besiktningen (och ev brister åtgärdade) får man en skylt att hänga på stallet där det står att anläggningen är godkänd. Känns jäkligt skönt att dels ringt hit djurskyddsinspektion och gå säker hästverksamhet. Jag har inget att skämmas för när det gäller mina djur och djurhållning och faktiskt känns det skönt att ev kunna förekomma än förekommas.


Fröken Foxa och jag gick på egen skogspromenad mellan skurarna. Hon fick gå ut på egen tid med matte och upptäcka världen utan stöd av flocken. Skönt med lite höstiga dagar nu efter all värme. Mindre risk för rackans ormar. jag plockade med mig en boll och en kampleksak för lite träning med uppletande och kamplek men Foxa var väldigt brydd över alla skogens dofter och ljud Inte rädd men lite spänd. Jag passade på att plocka kantareller också.

Stor stor skog!

Foxa tränar in momentet "stenen". Att lära sig leta reda på höga stenar och hoppa upp på. På så vis håller sig hunden aktiverad och löper mindre risk att leta upp vilt.

 K

Kamplek med trasan.

Foxa vann visst! Bra för självförtroendet. Fast fokus hamnar lätt på annat i skogen än trasan....

"- Matte, vad var det?"


Härom dagen fick hon följa med in till Granngården och välja godis. Hon "köpte" en kycklingklubba till sig och de andra vovvarna. Världens lyckligaste vovve hoppade upp mot disken och räckte fram steckkoden fast såklart helt ovetande. Hon ville bara säga hej och visa vad hon valt!


Vi hörs!            

Ovido - Quiz & Flashcards