Kennel Krokanden

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av Johanna Nordin - 22 augusti 2011 20:30

Å vad jag tycker om hösten! Jag tycker till och med om regnet och rusket. Jag känner mig så fräsch och levande varje gång jag varit ute länge i ruskväder. Finns inget bättre än att krypa ner under en filt till nån lugn skiva och en stor tekopp i handen och känna hur det hettar i kinderna. Finns inget mysigare än känslan av jord, lera och mull som klabbar under kängorna i mellan vattenpussarna. Ja jag kanske är konstig, men jag gillar det. Friheten, ingen annan är ute. Det är bara jag, hundarna/hästarna och regnet.


Var på tehandel härom dagen och köpte på mig några hekto löste av olika sorter. Löste och höst hör ihop.

Idag var Foxa och jag upp till brukshundklubben och kikade på en valpkurs. Hon fick träna passivitet och kontakt medan valpkursen höll på en liten bit bort. Gick i en regnhal trätrappa som miljöträning och för första gången tvekade hon lite. Men jag tror hon ska löpa snart. Hon har börjat fälla och blivit lite av Hinhåle själv. Hormoner i omlopp.

Egentligen åkte jag in för att köpa kattmat en halvtimma innan stängning. Tog Foxa med mig och vi något varv över hela Granngården-butiken och tittade på allt. Hoppade upp på en tom träback som de haft som utställningslåda skulle jag tro. Foxa åkte kundvagn på kattmatsäcken och var allmän glad och nyfiken. Svansen vajade på glad flagg hela tiden. Lyckan var när en i personalen hälsade på henne och övade henne på att stå med alla fyra på golvet fastän det är härligt med uppmärksamhet. Tur jag hade snickarbrallorna på mig och fickan fylld med godis. När jag skulle betala blev Foxa eld och lågor och plötsligt tog hon ett språng upp på disken och trampade runt på kassaapparaten! Jag hann verkligen inte med där! Plötsligt for hon bara upp i ett smidigt hopp. Såg hur en annan kund skrattade åt henne och det är tur att personalen har förståelse för djur. Foxa i ett nötskal! Positivt laddad i ett explosiv förpackning!

Nu har jag en trött schäferflicka bredvid mig. Jobbigt mentalt att först gå och shoppa och sen vara på brukshundklubben. Om en vecka tror jag vår vardagslydnad/aktiveringskurs drar igång. Det ser jag fram emot!


I helgen var jag på IKEA i Västerås. Gillar att gå där och strosa. De har byggt ett nytt IKEA där, världens största tror jag det är. Åt lunch och köpte lite smått och gott såsom servetter, ljus, ljuslykta, lakan och 3 små barnpallar. De ska jag ha när barnen ska kliva upp på ponnysarna på ridkursena. Det är inte så lätt att vara liten och komma upp på 1 meter hög shetlandsponny. Bra även för hästarna att få liten avlastning. Barnen kommer redan från star få lära sig sitta upp från båda sidorna om hästen. Det gynnar hästens muskulatur och är himla praktiskt vid avsittning i skogen. Kan man sitta upp och kliva av från båda håll slipper man ta hänsyn till markvegitation och lutning.


Hösten ger mig så mycket positiv energi. Allt startar på nytt. Nya kurser, ny skola (barn/ungdomsminnen), luften blir hög och klar, dofter av skog och mark, svampplockning, jakt. Så många fina minnen och känslor.


Idag jobbade jag med hemsidan och har gjort "knappar" för barnverksamheten, Figaro och kontaktsida. Det tar tid! Bilder ska laddas upp, text ska skrivas och formuleras så jag blir nöjd och det är övergripligt och lätt att förstå. Det måste korrekturläsas ett antal gånger för att dels hitta stavfel och fel meningsbyggnad samt försöka se det med andra ögon än mina, ur läsarens synvinkel.

I bloggen är jag väl medveten om slarvfel i både stavning och syfte. Ibland missar jag bokstäver och stora versaler. Jag gillar egentligen inte såna fel. är egentligen väldigt petig med texter och skrivning. Men allt handlar om tid. Jag ids inte logga in och rätta till i efterhand.  Ni får helt enkelt stå ut med mina fel och brister.


Är ni nyfikna kan ni gå in på www.krokanden.se som är min hemsida, för er som inte hittat hit via den. Själva namnet krokanden är mitt kennelnamn och hemsidan var från början en kennelsida. Nu hänger namnet med eftersom jag har min mail knuten till samma webdomän. Har tänk byta ett flertal gånger nu när jag har hästverksamhet också. Men det synkar aldrig rätt. Nu har jag gjort stor annons i lokaltidningen som kommer komma ut nästa vecka och var tvungen att länka till hemsidan för info. Eftersom äppelträdet trasade sönder min telefonledning och kontakt med cybervärlden kom jag efter några dagar med arbetet. Det namn jag ansökte om till hemsidan blev godkänt men den länk webhotellet gav mig funkar inte och det skulle ta x antal arbetsdagar för de att ta kontakt med mig så nu får "krokanden.se" hänga med ändå. Nu skiter jag i att byta!

Krokanden syftar föresten på en and med krokig näbb. Har inget med andar att göra. Viken vid mina föräldrars stuga hette tidigare "krokandviken" och syftar med största sannorlighet på storskraken som alltid finns där och dess krokiga näbb. Ville ha ett personligt kennelnamn med anknytning till fågelhundar. Så det blev Krokandens kennel. För tillfället ligger den vilande.  


Bjuder er på några bilder tagna under september 2008: Trevlig höst! 


                I bilderna: Försvarsmaktens Cvittra, Krokandens Pyssla och Dona, Krokandens Mot Alla Odds, Maihildur från Hästhava och Dis från Odensicke. Alla tagna i Duved med omnejd.


Vi hörs! 

Ovido - Quiz & Flashcards