Kennel Krokanden

Alla inlägg den 1 augusti 2011

Av Johanna Nordin - 1 augusti 2011 00:06

som har legat på stranden eller i badet idag i värmen!  Själv har jag tillbrigat min dag i en stenöken!

Dagens att göra: rensa ogräs på ridbanan. Jippie vad (inte) kul!!!

Vaddå?! Har jag buskar under armarna!? Oh my God!! Varför har ingen sagt nått???? (man har ju inte roligare än man gör sig...)

 

Hej och hå! Varmt, varmare, varmast. Det gällde att resa sig långsamt för att inte stå på näsan av yrsel! Men jävlarrr vad fint det blir! 

Äntligen hemma! Gick hem med islänningarna imorse. Hovslagaren kom och bytte pjuck på dem och nu får de vara kvar ett tag iallafall. Är enklare, smidigare och snabbare gjort att rida dem än när de är en bit bort. De fick börja att gå på ridbanan och beta ner det värsta och trampa upp lite i gruset. Självklart också leverera merjobb åt matte med obligatoriska högar här och var. Det var fyra glada hästar som släpptes ut i lösdriftshagen sedan. De fick frispel och studsade omkring som barn på nytt. Knashästar! Det kan ju tyckas vara lycka att gå på stort bete, men de trivs bäst hemma.

Hann bara rida Maisan idag. Vi tog en sväng vid 22-tiden och avslutade med lite uppmjukande voltarbete på ridbanan. Hon imponerade på mig trots sin "hydda" och stela muskulatur. Var positiv och glad och gjorde sitt absolut bästa. Men jag tror både matte och häst kommer ha lite träningsvärk imorgon...


Jazzo är en riktig retsticka, eller också vill han vara kompis med alla. Han är väldigt snäll i flocken. Han fick gå med Fatima bredvid Figaro eftersom de stora hästarna mobbar honom lite. Figaro var inte alls bekväm med att det kom in en gammgubbe till hans dam i hagen bredvid. Jazzo kunde bara inte låta bli att stå och hänga vid staketet intill Figaro. Jazzo visade inget tecken på att vara kaxig eller bråkig, han bara stod där och tycktes försöka prata Figaro till vänskap. Imorgon får Jazzo och Fatima ta en annan hage istället. På tisdag är det deras tur att få skor och det ska bli så roligt att komma igång med alla igen. Alla som kan jobba vill säga. Mammorna är mammalediga fortfarande. I morgon ska Pontus börja tömköras igen.      


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards