Kennel Krokanden

Alla inlägg den 8 augusti 2011

Av Johanna Nordin - 8 augusti 2011 12:00

I lördags mötte jag Helena norr om Sundsvall för att ta emot fjordingen Faxe. Vi skulle träffas vi IKEA i Birsta, men eftersom jag kom lite tidigare hann jag åka runt och reka plats för att kunna lasta om honom och beta. Köpte min första springer i Sundsbruk så jag åkte dit och hittade en pizzeria vi kunde klämma in 2 transporter i och sen en liten industi med stora ytor, lugnt område och gott gräs. Där tillbringade vi minst 2 timmar och hade en himmelens tur med vädret! Regnmolnen lågt tungt omkring oss men vi blev aldrig blöta. 

Matdax!

Faxe och hans fodervärd Linda

Slurp slurp! Tack matte som tog med dig en soppa på betfor! Det gäller ju att lura i dem vätska efter vägen.

Resan hem var bitvis väldigt blöt med minimal sikt. De allra flesta bilister stannade och väntade ut vädret men eftersom det ändå var +20 C ute kunde inte Faxe stå stilla i väntan på ev bättre väglag. Ville dessutom korta ner varje halvtimma så gott det gick för honom.

Faxe tog resan med ro. Trots åskknallar och blixtar utan dess like. Var lite orolig att det skulle slåner i transporten. Undrar om det blir en smäll utav helvete då? Även om det inte är farligt måste han ju bli rädd! Låg 20-30 cm vatten på vägen och det gick i 50 km/h som fortast.

Killtrion är samlad igen: Lekis, Faxe och Brellir

De intet ont anande fölen leker kull medan de vuxna talar klarspråk med varann.

Faxe, Vaja och Brellir

Lilla fröken Vaja tar sig ton minsann!

Vaja

Lekis och Faxe gör upp

Faxe var tidigare den dominanta av dem två men Lekis tycker att det är hans flock nu.

Vem är tuffast och starkast?

Ser ut som Sleipnir med de 8 benen

Brellir fattar galopp (e. Svartur wom Hochwald)

Leiknir visar upp sina fina rörelser, bredvid har vi Leira

 

Saga i tölt??? Har precis brytit av från galopp.

 

Saga igen

Röding

Vilda 


Troligtvis blir det en killhage och en tjejhage i vinter hemma på gården som förra vintern. Både Lekis och Faxe är kastrerade men riktiga tjejtjusare så det är nog lugnast för dem att dela dem åt så de slipper konkurrera om damerna. Men vi får se, just nu går de på 6 ha bete så de har ytor att tala ut om var skåpet ska stå.


Vi hörs!

                                          

Ovido - Quiz & Flashcards