Kennel Krokanden

Alla inlägg den 1 juni 2011

Av Johanna Nordin - 1 juni 2011 13:14

Kändes bäst att lägga upp bilder och berätta om det som skett närmaste dygnet innan allt annat drar igång som kommer ske under denna långhelg. Inget föl ännu iallafall.

Igår kväll var jag hem till Jalle och blev bjuden på kaffe. Han var bussig och hjälpte mig reda ut vilken typ av märkning och sifferkombination jag ska ha till fåren. Tog ut beställningsblankett från jordbruksverket men blev sittande som ett fån med alla olika namn, färger, nummerval osv. Tur det finns kunnig och trevlig hjälp att ta till! Vi bestämde att vi ska träffas och grilla och dela en flaska vin nån fredagkväll, vi singlar   . Jag kan ibland bli så sugen på ett glas rött, men knäcka upp en flaska ensam finns inte i min värld. Har testat nångång, men dels smakar det inte lika gott sen får jag hälla ut resten av flaskan i vasken och sen känner jag mig verkligen som världens mest ensamma och tragiska person   .


Uppe på betet mår grabbarna toppen. Lekis har, till skillnad från Maisan, inga problem med klåda och sommareksem. Men så är det en toppenhage med mycket vind också. igår var det olidligt med mygg på kvällen. drog på Vaja eksemtäcke iallafall och sprayande och kletade in hästarna i myggmedel så hela jag luktade myggstift efteråt. Ingen av grabbarna har hittills reagerat på betet heller. Alla har normala lymfor och puls.

Vaja iklädd eksemtäcke. Säkert helt onödigt, men bättre förebygga än riskera något. Iallafall Maisan älskar sitt eksemtäcke. Hon blir så lycklig när hon får det på sig och sticker självmant i huvudet i den trånga halsdelen. Hon vet att det hjälper mot stickjävlarna. Även Vaja är helt obrydd över att trä av och på täcket trots att det sitter som gjutet över skallen när det ska på och hon inte ser något på en stund tills det dragits över ögonen. Men jag stoppar alltid i en godis i munnen och möter upp huvudet inne i täcket. det ska löna sig att samarbeta!

Här följer några bilder på stonas magar:

Helena! Now we talking! Najade har några veckor kvar....

Cleo som väntar en islandskorsning (kallas olycka i arbetet) bär som sist sitt föl högt upp i buken. Hon är redo att föla när som helst.

Cleo sedd från sidan

 

Samanta gör sig inte riktigt bra på den här bilden. Hon har dessutom släppt ner sin mage från att sett ut som Najade. Fölar också när som helst.

Lille Röding växer och frodas och har börjat tappa sin första fölpäls.

syns tydligt runt mulen. Söt-Röding! Skägget hänger visst fortfarande med ser jag nu. Föl föds alltid med  lite bockskägg, varför vet jag inte.

Samanta har en lustig grej att hålla på att slickas. När de spelade in prestentationsprogrammet stod en utav tjejerna ute i hagen med en lampa när vi satt i fårhuset och Samanta stod och slickade hennes ben hela tiden trots byxor. Ännu godare är det visst med duschtvåls parfym och hudkräm.

Trött!

Fåren trivs jättebra ute med hästarna. Här är Ferdinand och Tufflan.

Tant

Ferdinand igen. Se de små söta hornen! Han är sjukt gullig!

Imorse kom Marie över på frukost. Hon hade köpt med sig bröd från bageri och sen satt vi och gottade oss och pratade och pratade....krattade lite hage...fikade igen med Maries supergoda små hembakade minibakelser (Tack!) och pratade ännu mera.


Ikväll kommer Anna hit på besök med Faran och Axxa. Hundträning och massa babbel står på schemat   .


Jo föresten, om någon undrar om min ridning som jag inte nämner nått om så har hästarna semester just nu. Det är så mycket annat som sker och måste göras så jag har gett de och mig ledigt för att slippa ha dåligt samvete över ytterst sporadisk ridning. Lekis har betessemester ett tag och Maisan var halt för några veckor sedan när jag red henne. Trots att hon rör sig på lösdriften linkade hon första 50 metrarna på ridningen och nickade till med höger fram med jämna mellanrum. Så hon får försöka vila bort det onda. Eftersom de andra två vilar så får Leira också ta det piano och gå och skrota ett tag trots att de två inte är på bete. När allt är klart på gården med det som ska göras inför sommaren med hagar och boxar, omålningen från förra året som ska göras klart osv kan vi ta nya tag igen.


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards