Kennel Krokanden

Alla inlägg den 7 juni 2011

Av Johanna Nordin - 7 juni 2011 23:59

Äntligen rörde det sig i Samantas mage igen! Den har varit oroväckande stilla och hon har gått över tiden så jag började bli rädd för skräcksenariet att fostret dött. Men antagligen tog hon sig inte på första brunsten ihop med Pontus så det är bara gilla läget och vaka vidare. Det börjar ju dra ihop sig även för Najade nu snart. Skulle inte förvåna mig om hon också fölar före Samanta, bara för att jag väntat så på hennes.

Har en vända kvar att hämta hö nu sen är årsförbrukningen slut och det nya höet ska börja skördas till veckan och sen ligga till sig några veckor. Imorgon släpper jag troligtvis Maisan, Leira, Maja och Vaja på bete. Ev också Alice och Röding. Men hon ska bli betäckt med Figaro så jag vet inte om det är så lyckat att ta upp dem till betet. Han ska inte gå med de andra fyra stona. Har skogshagen till han och hans harem bestående av Cleo, Najade och Alice. Men det är så in i helsicke med mygg iår och skogshagen har mycket sly och ligger vindskyddat så de får nog ett rent helvete där om kvällar och nätter. Jag kan inte utsätta dem för det. Det har jag inte hjärta till och skulle inte kunna sova om nätterna dels av dåligt samvete men även oro att de skenar genom staketet. Måtte nya kläckningen av mygglarver stanna av iom att det är så torrt!

Egentligen ska inte Maisan gå på bete. Hon är för tjock. En betessäsong på henne och hon rullar fram och blir ev sjuk. Men en kort betets tid får hon därför att jag behöver tömma vindskyddet och då kommer det upp skadliga ammoniakångor och bakterier. Imorgon kommer de från Hacksta gård och tömmer dynghögen och mittendelen på ca 15 m2 i vindskyddet. Tyvärr går inte skopan in på sidorna eftersom det är två mittpelare i vindskyddet, men jag är tacksam att åtminstone halva är tömt med hjälp! Nu är det inte sån hög bädd. HAr lyckats hålla den nere på höjden den här vintern, men desto hårdare packad. Men med mitten tömd blir det lättare att komma åt med grepen.


Igår var en intensiv dag. Andra avsnittet spelades in. Det med breven. Nu tänker jag inte avslöja om jag är med eller inte. Det får ni se i höst i första avsnittet då de visar brevutdelning med hembesök hos alla 8 bönderna. Så mycket kan jag avslöja att jag visste inte heller om förrän Linda berättade framför kamrorna hur det blev just för mig. Vi får ingen incider information för att förbereda oss för ev besvikelse eller spänning/glädje.

Hur som haver bjöd dagen på många skratt. Min kompis Anna var här "just in case" för att hjälpa mig med breven om jag skulle gå vidare i programmet. Jag hade mycket svårare att hålla mig från flin när hon såg på. Men det kan ju bero på allt dråpligt som hänt senaste tiden. Bättre blev det ju inte när Anna snubblade över mig! Det slutade med att Anna satt inne trots det fina vädret och läste Mentalitetsboken av Lars Fält (hundars mentalitet och MH-tester).


Det känns skönt att fått ett svar nu så jag vet vad jag har för sommar famför mig. Har haft en plan A och en plan B beroende på vilket besked jag skulle få. Jag hade redan bestämt mig innan att oavsett beskedet från Linda så skulle den här sommaren bli den bästa på länge! Vissa datum var ju spikade att hålla öppna om jag skulle gå vidare och de datumen ville jag fylla med roliga händelser oavsett. Så jag har som sagt haft två olika typer av sommaraktiviteter inplanerade. Vilken av de två som jag kommer få ta del av får ni se först i höst. Därför kommer mina semestertrippar, spontana resor, aktiviteter eller något om programmet och inspelningar inte redovisas här i bloggen så den kommer nog ligga nere en stor del av sommaren. Eller iallafall veckovisa glapp. Så bara för att det råder tystnad på bloggen behöver det inte betyda att jag är under inspelning. "Sommaren är kort det mesta regnar bort" som Ledin sjunger. Gäller att ta tillvara på den!


Vi hörs!     

Ovido - Quiz & Flashcards