Kennel Krokanden

Alla inlägg den 12 juni 2011

Av Johanna Nordin - 12 juni 2011 17:25

Det här ingick definitivt inte i varken min dagsplanering eller övriga planering:

Jävla biljävel! (ursäkta men mitt humör strålar inte direkt....)


Jorå så att så är det!  Nu har jag ingen bil längre. Är strandad i Trogsta utan bil, utan bussförbindelse och med ett bittert deppigt humör! men vad fan jag ett fungerande släp, alltid nått...men till vilken glädje när det inte går att använda....

Åkte in till stan idag på eftermiddagen i ärende. Kom på att jag hade både tid och lust att passa på att åkta till Plantagen i Västerås och köpa nya hängblommor till altan. Tänkte köpa en kaninbetesbur också nu när släpet ändå var påkopplat. Har varken tid eller material att snickra ihop någon bur och ska jag först in och köpa material och sen knåpa ihop en så går det massa onödig tid och säkert halva priset minst mot en färdig. Kaninen CHips vill ut nu! Inte om 3 veckor...

alldeles i jämnhöjd med islandshästgården "Gröna Gången" slutade bilen reagera på gasen. Den lät konstigt och svajade i hastighet. Det tar några sekunder och 100 metrar innan jag fattar ett raskt beslut att köra åt sidan och stanna motorn. Alla varningsljus lyser elakt rött mot mig från instrumentbrädan och bilen luktar bränt. Jaha? Nu stod jag mellan två vajerstaket i vägrenen som inte ens är bred nog för bil och släp efter en dubbelfilig motorväg med högsta tillåtna hastighet är 120 km/h. Kan väl vem som helst lätt räkna ut att hälften kör åtmintone 10 km/h för fort... Förbannar att det ser ut som kriget i bilen som min bror gett öknamnet "Grismobil" och att varningstriangeln ligger under mitt säte under en massa bröte. Tvingas gå runt och stå med ändan ut mot trafiken när jag ska rota fram den. Tro nu inte att någon saktar ner trots bra sikt, varningsblinkets, hästsläp mitt på vägen??? Nejdå! Inte alls! Varför ens bry sig att byta fil och lätta på pedalen? Bruden får väl skylla sig själv som parkerar så korkat.... Ibland blir jag ond i sinnet och önskar dem det värsta tänkbara!! Självklart har jag en (ursäkta igen) mongofon som är påväg att somna om den inte får ström. Får tag i pappa som ringer bärgarn. HAr inte tillräckligt med kräm i batteriet för såna samtal. Går iväg och sätter ut varningstiangeln och sätter mig med min dricka på en hundfäll i diket och väntar.

Ganska snart dyker bärgarn upp. En jätterar kille som är så där härligt social som det behövs i nöd för att tänka på annat. Det var hans 3:e bil idag som självdött. En klen tröst iallafall. Hade hämtat en bil bara 100 meter längre fram någon timma tidigare. Vi konstaterade att de låg en förbannelse över området! Han liksom jag var många gånger mycket upprörd över den nonchalans övriga trafikanter visar upp, där går han oskyddat runt med varselkläder och varningslampor på motorvägarna och folk bemödar sig inte ens att byta fil! Det är hans dagliga arbetsplats! Helt sanslöst! Kan lova att det är först när man står på vägen som man inser hur hiskerligt fort 120km/h är! Man känner sig verkligen liten och utsatt. Jag var evennerligt tacksam att det inte fanns häst i släpet och frågade hur tusan man gör då. Det går ju inte lasta ur en häst på motorvägen. Han ler lugnade och klappar på mobilen "-Då ringer jag polisen så stoppar de trafiken och blockerar tills vi är klara" Skönt att veta, jag har alltid undrat. Han kopplar på släpet och skjutsar mig in till verkstan där Gun-Britt och Bengt kommer och hämtar upp mig och släpet. Kom på att jag måste nog ha låset till släpet i bilen jämt. Kändes inte alls bra att ens tänka tanken att lämna det vind för våg. De stannade vid ICA så jag kunde panikhandla lite mat för några dagar. Som sagt här ute finns det ingen affär och ingen buss heller. Får väl i värsta fall rida till stan   . Typ 2 mil tur och retur. synd att det inte finns cykelbana. Livsfarligt att cykla efter 55:an. en 90-väg utan vägren och med tung trafik. Det ger jag mig inte ut på. Då svälter jag hellre. Kanske borde sparat den där harpalten Morris gick och sög på i förra veckan... haha!

Så nu sitter jag vackert här ute och tittar på grödorna som växer...som inte ens är mina.... Undrar hur många sånger jag måste öva in och sjunga i tunnelbanan  för att spara ihop till en ny motor? Luktade dyrt om den.... det jävligaste är om det beror på det värsta tänkbara: att "någon" borde fyllt på olja i motorn   . Har för mig att jag hört det någon gång... Fast brukar inte bilen säga till innan? Eller tokdör den bara utan förvarning?

Nåja inget ont utan gott. Nu blir jag så illa tvungen att gå till betena och titta till hästarna istället för att ta bilen. nu händer det att jag går ändå ibland, men speciellt i värmen har bilen med ac varit ett hett, förlåt svalt, alternativ.


Vi hörs!


ps. Nån som vill köpa en bil som inte fungerar till priset för en ny? Nähä?! Ingen?! konstigt....   ds

Ovido - Quiz & Flashcards