Kennel Krokanden

Alla inlägg den 15 september 2011

Av Johanna Nordin - 15 september 2011 20:23

När jag var i 12-års åldern var drömmen att bli radiopratare. Nu har jag "äntligen" fått chansen att prova på det, sisådär bara 25 år senare....

Var inbjuden att gästa RIX morronzoo på onsdagsmorgonen. Blev att hiva sig upp i ottan igen. Fast jag vete tusan om jag sov så många minuter i stöten den natten. Dels var jag livrädd att försova mig! Hur skulle det låtit? "Ja vi skulle ha gästats av bonde-Johanna nu men hon har försovit sig och kommer inte". Jag hade skämts ihjäl! Men sen var ju orkanen, som jag pinsamt redan glömt vad hon hette, igång och härjade. Som sagt kaninen Tuffsens bur blåste ju omkull så jag vet inte hur många gånger jag var upp och kikade ut för att se att allt stod rätt till och inget träd hade trillat över stall, hagar och kaniner. Himmel vilka vindar och då hade vi det ändå lugnt här i jämförelse med andra ställen både i Sverige och utomlands!

Kom i mycket god tid MTG huset därifrån de sänder. Fick kaffe och pratade med de som jobbade utanför sändningen. Jättetrevligt folk! Undrar om det ena var "det lilla äcklet"? Chefen alltså, han hade åtminstone förr det öknamnet på skoj av programledarna. Jag kom på efteråt att jag skulle frågat. Hoppas det blir tillfälle att fråga, jag har alltid undrat hur den stackarn ser ut   .

Väl i sändning ställde framför allt Roger lite frågor och rätt var det var stack jag in att han skulle hälsa till Farbror Pelle dvs Rogers pappa. Roger blev alldeles ställd. Jag hittade på att han och jag lekt och ätit bullar hemma hos honom när vi var små, vilket inte är helt osannorligt eftersom vi båda är Bomhusbarn ("förort" i Gävle) och ungefär lika gamla. Han kom av sig helt och blev alldeles förbryllad. Jag hade jätteroligt och säkert de utanför studion också! Tillslut fick jag erkänna att jag bara drev med honom men det tog en stund innan han var på banan igen   

Jag fick leka en lek såklart: fånga svinet. Gick ut på att jag skulle komma på vilket manligt svin de nämnde i vilken skandal. Jag och kändisar! Ja jösses nu har jag insett att jag själv är en kändis men annars har det aldrig intresserat mig. Jag känner knappt igen en enda! Försökte en period intressera mig och köpte Hänt Extra men det gick sådär... jag blev  inte ett dugg mer kändiskunnig och i ärlighets namn så kändes det helt oviktigt. Men visst hjälp...hmpf...så kammade jag iallafall hem två biobiljetter.

 


Åkte förbi Myrby mekaniska på vägen hem och gick igenom beställningen till uteboxarna. Fick ordern via mail men lyckades på nått sätt radera den och den försvann helt. Borde ju hamna i skräplådan men icke! Nu är det snart dax att gjuta betongplattan och sen är det färdigt att sätta upp dem. Blir två fullstora uteboxar om 9 m2 vardera mellan ridbanan och stallet. Nu är det bara de stora ridhästarna som saknas   . 


Stormen rev förstås ner en massa äpplen som jag samlade ihop i högar.

Men hallå! Ge tusan i mina högar! Plocka er egna frukt era as!   


Imorse var jag med i Radio Gävleborgs morgonsändning. De ringde upp i direktsändningen och ställde frågor och hade lite rolig fakta om mig. Incider information. Charlotta Cederlöf, programledare på radio Gävleborg och jag har bott grannar under hela min uppväxt. Gjorde klart stallet medan jag väntade på samtalet. Typiskt nog hade ett äppelträd, ja just det samma träd som sist, klyvts i två delar och kapat telefontråden IGEN! Förgrömmat som Anton Svensson i Katthult skulle sagt! Smsade på morgonen direkt när klockan ringde och bad de ringa upp på mobilen istället. Hade ingen aning om vad jag skrev, var helt borta av förvirrat morgontillstånd men uppenbarligen gick meddelandet fram.


Sen städade jag som en riktig städkärring! Skurade allt som gick att skura. Bord, stolar, golv, väggar, lister, skåpluckor...you name it! Fyra hundar och lerig gräsmatta och stallgång är ingen bra kombination. Stänktapet kan man kalla det. Borde kanske våtrumssäkra hela husets hunddel. På min gata i stan på 4:e våningen DÄR la jag in silikon under varje list så inte valpkiss skulle rinna in under listerna. Kände mig emellanåt som en guppy i ett akvarium    . Ja för er som inte vet så hade jag en liten kennel och valpar ibland.


Klockan 13 kom de från tidningen QX och gjorde reportage till oktobernumret. Vi hade supertrevligt så de stannade till 16.30 Fikade, pratade massa såklart och tog bilder.


Maja, som ska börja på ponnykul på tisdag kom förbi och hälsade på med sin mamma. Vi gick runt och hälsade på hästarna. Å det ska bli så roligt att sätta igång kurserna! Längtar så!

På tal om hästarna fick jag akut evakuera dem från ena beteshagen och driva över dem till gamla betet igen och stänga för. De hade betat ner alldeles vid eltrådarna, som längs med en åker sitter så högt att fölen bara behövde kröka på nacken och gå ut. Kunde ju inte lämna dem med risk att någon hamnade på fel sida om staketet! Precis när jag började förflyttningen kom världens blixt och dunder alldeles ovanför mig. Döläskigt och älga runt på ett öppet fält bland massa hästar mitt i åskvädret. Men hästarna var tvungna att flyttas så det var bara hoppas på det bästa. Men tillslut kunde jag stänga för och räkna in alla på rätt ställe, åka hem och dricka te framför bonde och lyssna på ösregnet och stormen.


Vi hörs!     

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards