Kennel Krokanden

Alla inlägg den 13 september 2011

Av Johanna Nordin - 13 september 2011 20:54

Tjohoo det är mycket nu! Transporten står full med hö som måste bäras upp på logen (ca 60 balar) och det ska vara klart tills imorgon eftermiddag. Har lovat bort transporten till Inger som ska köra får på slakt. Kruxet är bara att så fort jag är på väg att börja så kommer det en regnskur!

Imorgon är det tidig morgon. Ska gästa rixmorronzoo och blir upphämtad med taxi i Spånga kvart i sju. Just nu sitter jag och dricker te och har knaprat febernedsättande, känner mig hängig och har ont i kroppen. Fel fel fel! Inte NU! 

Håller på och fixar inför mina barnridgrupper som startar nästa vecka. Ska skruva upp bindringar till hästarna utomhus, göra iordning ponnyputorna (en enkel typ av barnsadel).


Vilket blåsväder det är idag! Trotsade vinden och regnet som kom efter halva turen med att rida Lekis och Maisan ihop med Gun-Britt. En hyffsat lång skrittrunda blev det. Jag har börjat använda min ridväst som legat i skåpet och gett dåligt samvete. Är ju egentligen inte klokt att man rider utan! Då och då hör man ju om de som brutit ryggen. Igår hade jag den med till hagen och var på vippen att lämna den i IKEA kassen men ändrade mig i sista stund. Kände på mig att om jag inte hade den skulle jag åka i backen. Det var ungefär vad som höll på att hända när Lekis for rakt upp i luften och tvärvände när några småfåglar flög upp ur rapsfältet. Han gjorde samma grej idag också, på samma ställe. Hästminne. Han är lustig den lille Blekisen. Har delat hage och gått sida vid sida med 5 kossor. Från början var han spänd och livrädd men vande sig snart. Igår fick han syn på Jalles kor på andra sidan åkern. Ögonen blev som ping-pongbollar och han började tölta runt innan jag kommit tillrätta i sadeln. Tala om att göra skillnad på vänner och icke vänner!


Vaja fick komma ut på en tömkörningsrunda och var stolt och mycket duktig! Stoltast var nog jag ändå! Min lilla 2-åring som jag själv fött upp har vuxit upp till en positiv och enkel ponny. Bilderna är av usel kvalitet, nog för att det var skitväder men kameran hade roterat i bildläge. Men jag lägger ut dem ändå, bara för att jag är så stolt!

    Fjällbäckens Vaja f 26/5-09. Lite rund om magen efter sommaren men det ska hon dra bort snart med hjälp av vagnen. 


Maja och Ida var på promenad i ca 45 minuter idag på kvällskvisten. var dum nog att gå i skogen i stormen. Träden lutade sig läskigt över oss. Vi gick mestadels "off road" så de fick lyfta på tassarna och tänka hur de skulle gå. 

Mockade kravallhagen och det tog både energi och tid i leran. Nu får det bli bättre och stabilare väder tack! hagarna ser ut som lervällning snart och dyngan sugs fast i gegget. var lika mycket lera som dynga i lassen som jag drog ut. Tungt och slitsamt men fint ska det va! Det räcker gott och väl med den dyngan som fryser fast och snöar över om vintern som sedan tar timmar och dagar och veckor att mocka bort.


Stackars lille kaninen "Tuffsen" hittade jag på gräsmattan. Tack och lov hann inte hundarna se honom , de hade fullt upp att rota efter kaninbajs. Hans bur hade blåst omkull i vindarna! 


Nej tidig morgon var det som gällde så det blir tidig kväll också för alla parter på gården. Gun-Britt kommer hit och gör morgonsysslorna i stallet och känner jag henne rätt är nog nog kvar tills jag kommer tillbaka.


Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards