Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 25 september 2011

Ännu mer bilder

Av Johanna Nordin - 25 september 2011 22:10

Det är bara inse, man hinner inte med allt här i livet. Igår blev jag tvungen att ställa in körkursen som jag och Maja skulle åkt på. Tiden fanns inte riktigt. Jag kände att jag kunde inte lämna allt här hemma och dra iväg utan att få väldans dåligt samvete. Det händer saker precis hela tiden och det sista jag vill är att köra huvudet i väggen, så ibland måste man tyvärr avstå från inplanerade saker. Men som en mamma i en utav barngrupperna sa idag: "huvudsaken är att ambitionen finns där" och det stämmer. Bygga boxar, starta upp verksamhet, ta hand om alla djuren och mig själv med allt det jobbet (ja jag är väl inte så jobbig just   ), fixa hagar, hämta hö osv osv. På det allt som har med bonde att göra med intervjuer och fotografering. Just nu måste vissa saker gå före andra och just nu fick Majas och min körträning stå tillbaka.

På djurfronten är det för tillfället lite upp och ner. Leira ska få en tid på Strömsholm och kolla upp sina bakben och vad det beror på att hon står på näsan när hon rids. Nått är illa med haserna, hon har svårt att lyfta bakbenen när hon skos och de görs rena och hon står med bakdelen under sig. Lyfter man normalhögt på bakbenen rycker hon och börjar tugga och smacka med munnen. Inte hugga och bitas men de smackar med munnen när något blir jobbigt och obehagligt. Syns jättetydligt på henne. Hon har alltid varit superenkel i all hantering.

Pontus fick boxvila idag. Han gick med i första barngruppen idag och gick så långsamt. Efteråt flåsade han när han andades och hade hög puls. Jäspade och la sig ner. När jag kom ner och tittade till honom senare hade han varit dålig i magen. Jag blir ju självklart livrädd för fång iom att han släpptes i skogshagen igår morse, men vi tror att det bara är "paltkoma". Dvs han har ätit alldeles för mycket! Åsa och Johan var här med Nelly som går i andra gruppen så de hjälpte mig att kolla honom. Skönt att rådfråga och be fler ögon och händer titta på dem ibland. jag tror alltid det värsta tänkbara och Pontus är både mitt hjärtebarn och olyckskorp.

Foxa har börjat löpa och kliar sig mindre igen. Men kommer ändå att allergiutredas. Har erfarenheter av allergihundar sedan tidigare. Min Olga som bodde på foder hos en kompis hade kraftig kvalserallergi och två olika kompisars hundar hade det som. Det är vanligt att de blir sämre vid löp och skendräktighet. 

Carin mår fortfarande efter omständigheterna bra och jobbar på i grupperna. Glad och positiv som alltid!

Jazzo har tappat båda framskorna i skogshagen men gick ändå med i ena gruppen på en kortare tur, men nu får han stå över tills dojjorna är på igen. var inte så poppis på gruset. även Lekis har trampat av sig en framsko och det är rätt typiskt den här kladdiga årstiden när skorna kladdar fast i leran och sugs fast. Fast i Lekis fall tror jag det beror på att han tar så långa baksteg att han trampar loss dem. Måste nog använda boots när han rids. Han har ett härligt påskjut i baksteget men till ondo för hans skor.

Äh nu tar vi bilderna istället   :

Åsa och Nelly hjälpte till med utbildning av Ida idag. Hon var spänd och stressig men är egentligen gudasnäll att hantera. Med tiden blir hon en kalasponny men med största sannorlighet har hon uppfostrats hårt med rejäla hurvlingar för hon är livrädd för händer   . Men det är bara att jobba på med tilliten, Najade var också handskygg när hon kom men är nu helt trygg och stabil. 

Söta ihop! Nelly är fantastiskt duktig. Ida blev rädd vid två tillfällen och Nelly satt kvar trots att hon red utan stigbyglar och med ena handen i luften när Ida flög framåt och flängde runt i cirklar. mest rädd blev Ida när Johan skulle fånga upp Nelly eftersom hans händer plötsligt var runt henne. Men både häst och ryttare lugnade ner sig och fortsatte träningen. Duktiga tåliga Nelly!

Gjorde iordning för verksamheten i stallet. Gerda är och inspekterar om det kan bli godkänt.

  eftersom de större barnen tycker det är roligt att veta vem som är släkt med vem har jag börjat göra "familjeträd". FB står såklart för Fjällbäckens som är stuterinamnet.

Grabbgänget i skogen: Piggelin, Pontus, Nalle, Easy, Peps, Aldon och Jazzo.

 

Peps

Nalle, som föresten liksom Piggelin kommer kastreras inom kort.

Easy

   

Det finns fantastiska skapelser i skogshagen    Det gäller bara att se dem.


Vi hörs!              

 
 
Gunilla

Gunilla

26 september 2011 15:47

Härliga bilder, i helgen hade vi minishettisarna på turne för första gången, Ronja fick dom rida på och Amazing körde vagnen. Prins, islänningen var också med, så dom större barnen också kunde rida. Lilla Holly var med som gullegris/praktikant ! Det gick så bra så, det är så fint också i Sätrabrunn

http://www.gugge67.wordpress.com

Johanna Nordin

26 september 2011 20:15

Vad härligt! N åkte alltså iväg med dem på turne? Vad roligt! Jag var iväg med SAmanta och min Liza (som nu betar på de evigt gröna) på barnkalas hos min guddotter för 2 år sedan :)

 
Maria

Maria

26 september 2011 17:30

Hej! =)
Så himla kul att se killarna bus. =) Man ser på speciellt Peps ögon att han är lycklig. =) Underbara bilder! Tack för titten i skogshagen!
Kram/Mima

http://mammamima.blogspot.com

Johanna Nordin

26 september 2011 20:13

De är så lyckliga och glada! Idag har Easy jobbat på egen hand och stått ensam i stallet med ponnyn Carin (i annan box)i väntan på sin ryttare. Gick jättebra både där inne och på ridturen. Han skötte sig utmärkt! Han blev riden utan ledare i ca 40 minuter i skritt och trav.
Kram

 
Anna,  Faquera & Axxa

Anna, Faquera & Axxa

27 september 2011 10:29

Paltkoma - det är inte att leka med! Det vet väl både du och jag! ;)
Jisses vilken ordning du har i stallet, kan du inte komma hem till mig och bringa lite ordning i förådet??
Kramar

http://www.rackartyg.net

Johanna Nordin

27 september 2011 21:53

Hahaha men Anna! Du om nån vet väl att det bara är ordning där det syns :) Man får ju inte va dum ;) Fast det ska bli ordning på Axxas och Foxas miljöbana nångång inom snar framtid ska du se!

Kram

 
Anna,  Faquera & Axxa

Anna, Faquera & Axxa

28 september 2011 08:22

Härligt! Vi ser fram emot miljöbanan! :)
Jo, det är sant - hur var det med alla de där kartongerna nu... ;)
Kram

http://www.rackartyg.net

Johanna Nordin

28 september 2011 10:30

Va?! Hur menar du nu?? Har jag flyttkartonger kvar som du sett men inte jag ??? ;) hihi

Fast..ett litet missförstånd. Axxas och Foxas miljöbana ska bort, inte byggas upp. Den är ju bl.a byggd av just dessa kartonger :)

Kram

 
Maria

Maria

28 september 2011 16:30

Gus då kul att höra! Speciellt med boxen! =) Det andra tvivlar jag inte en sekund på. Jo, longeringen. Den vill jag höra om senare! ;) Kul att läsa inlägget ovan om flickvänner! Hihi....

Kram på dej! /Mima

http://mammamima.blogspot.com

Johanna Nordin

29 september 2011 16:43

Haha å det hade jag glömt :) Måste testa nån dag. Var Peps va?

Hihi jaaa det är kul med folks reaktioner och miner :)

Kramar

 
Ingen bild

Veronica

1 oktober 2011 16:49

Alltid lika kul att läsa, och så fina bilder! Tror att jag måste ha missat något nu - det är flera hästar som jag inte känner igen... Ida, Peps och Easy, t ex... Jag kanska får gå tillbaka och se om jag missat några inlägg! Ha det bra!

Johanna Nordin

4 oktober 2011 10:01

Tack! Jodu här händer det grejer ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards