Kennel Krokanden

Alla inlägg den 3 april 2011

Av Johanna Nordin - 3 april 2011 22:22

Var tog den där stora härliga solen vägen??? Den har då inte varit här iallafall. Idag på eftermiddagen öste det ner regn så jag kröp ner i soffan till en film som visade sig vara så läskig att jag stängde av och knoppade in en stund istället   . Harig? Nä int jag int   .

Red bara Maisan idag pga regnet. Avskyr att rida regnblöta hästar i ösregn! Men ibland måste man ändå, fast idag fuskade jag. De 3 ridhästarna gick var sitt rejält träningspass igår på ridbanan så.... Maisan och jag tog en fett brännartur som jg brukar säga. Tanken var långt och långsamt, det som bränner bäst. Men eftersom inte hade en ren gångart i tölt och trav igår på träningen så gav mig fan på att få till det idag! Maisan har under vår tid ihop aldrig varit så svettig som idag efter ett ridpass. Hon var genomblöt från topp till tå! Jobba fick hon min lilla lata passråtta. Var så himla ledsen och besviken efter ridningen igår. Maisan har svårt med gångarterna och måste alltid ridas konsikvent och noggrannt. Det gäller att verkligen känna vilken gångart hon har. hon har stark pass som hon mer än gärna utnyttjar. Travar med frambenen och grisepassar bak. Beroende på att hon lägger sig på framdelen och inte får med baken, men iom att traven är osäker på henne har hon dålig balans så jag låter henne hållas. Just nu är prio ett TRAV. Nästa steg är balanserad trav. Steg 3 trava i form. Bron byggs inte på en dag! Problemet för ovana ryttare är att hon har makalös fin grisepass och halvtravar så är man inte uppmärksam eller vet vad man söker luras man på hennes gångarter. Maisan tyckte jag var sträng och jobbig som ideligen bromsade upp henne, ställde henne åt olika håll och krävde rena gångarter. Hon svarar som hon alltid gör när det blir jobbigt, att maska sig fram i sidled fram och tillbaka över vägen. Kan nog se proffsigt ut för ett ovant öga: att hästen gör sidvärtesrörelser från sida till sida. Men det är bara ett sätt att försöka komma undan.

Det blev mycket trav idag, men även tölt och galopp. Lät henne dåna iväg i full karriär i Hackstabacken idag. Mitt i backen får hon syn på nått i diket och tokslänger sig åt sidan! Jag tappade stigbygeln och sög fast mig med benen och på nått sätt satt jag kvar i bra balans och dånade vidare till toppen av backen. Över lag var hon lite tittig idag och hoppade och for mer än vanligt. Vårkänslor kanske? på tal om balans så upptäckte jag när jag skulle trampa sadeln rakt i läge att den visst inte satt fast under henne! Sadelgjorden hängde som en smycke under henne med flera centimetrar mellan gjord och mage. Då hade jag både travat, töltat och galopperat med en sadel som höll på att slå runt när jag tryckte ner i ena stigbygeln. Hade just sett snyggt ut om den slagit runt med mig under rörelse  . Fattar inte hur jag kan vara sån epa-amatör på att sadla rakt! Tycker alltid sadeln ligger lite snett åt nått håll och det är så irriterande! Ändå låg den snett åt motsvarande håll jag klev upp på henne idag. Annars är det ju vanligt att man råkar dra den ur läge vid uppsittning.


Tessan kom igår när jag red Maisan. Vi försökte båda få henne att trava vilket var lönlöst. Efteråt hjälpte hon mig med Leira (Tessan har själv tävlar derssyr tidigare). Vi satte på henne inspänningstyglarna på det lösaste. Tessan tyckte inte jag behövde dem, hon sa att vi jobbade så bra ändå. Hörde efter med Ninni som ägt Leira massa år om hennes form och tydligen har Leira alltid haft hög töltform. Känner nu att då bråkar vi inte om det. Man får ibland välja sina strider. Lägger hellre jobb på rakställa henne och mjuka upp sidorna och få henne på tygeln i skritt, trav och galopp. Leira är fanastisk fin ridhäst. Gör man rätt gör hon rätt. Så tacksam! Tölten kan bli travtaktig och för tillfället behöver hon musklas och få hjälp att bli rak i kroppen.  Vi jobbade mycket med min sits i trav. Sitta mjukt och avslappnat på en stötig islänning är inte alltid det lättaste. Men fasen vad bra det blev tillslut efter mycket skratt och idogt tränande! Kände att Maisans trav blev mycket stabilare när jag nu satt som man ska.

Lekis måste få ett tungfelsbett nu! Min lille bleka häst lägger tungan över bettet och gör det svårt att stryra honom och få honom lyhörd. Ett annat sätt att komma undan, liksom Maisans ormgång. Träningen gick blandad, nöjd men inte mer än så. Tror han är extra påverkad av vårfällningen men inte undra på det med den där fårullen han har! Har aldrig haft en häst med så tät och tjock vinterpäls.


Jennifer var här igår och red både Jazzo och Aldon. Tror att Aldon blev lite ställd över att behöva befiinna sig på en ridbana igen. Men han jobbade på bra gammelgubben när han väl kom vad de höll på med. Blekis kan fortfarande glömma bort att ridbanan är fyrkantig och styr jag inte i hörnen kan han bli stående som ett fån och undra hur tusan han ska kunna gå genom trådarna   .


Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards