Kennel Krokanden

Alla inlägg den 4 april 2011

Av Johanna Nordin - 4 april 2011 17:10

Det ser ut som om jag fått ungefär 16 myrstackar i den sk kravallhagen. I själva verket är det "bara" högar av gammalt hö efter vintern som blivit ihopkrattade i högar. Allt gammalt hö blir kompost och allt bajs åker ut på dynghögen, också en variant av källsortering. "kräken" i kravallhagen är riktiga gormander och tar bara det gottaste och lämnar resten som liggmaterial eller bajsgömma. I de andra hagarna äter de duktigt upp allt till sista strået, men inte kravallgänget - finsmakarna. I kravallhagen går Aldon, Jazzo, Samanta, Alice och Maja. Men i vintras köpte jag det sk akuthöet när det var snöstorm och när jag hade så nedrans ont att jag inte kunde lyfta. Mina hästar gillar inte akuthöet. Det var lika förra vintern när de bara åt den sortens hö, då var det också en matta av gammal mat i hagen. Nu är det inte alls lika mycket spill som då men det är ändå irriterande att köpa sig en komposthög liksom   . Nu blir det inget mer akuthö. I och för sig ligger det rätt mycket av det sk höhalmen också och skräpar. Det som också var akuthö och en jättebesvikelse för hungriga hästar.


Igår på förmiddagen när jag skulle ut och rida Maisan så såg jag av en händelse att det sprang omkring en Nallebjörn i grannens trädgård! Han hade "ramlar" ut genom trådarna och vågade inte tillbaka. Superfrusterad och for runt som en tornado och längtade hem. Var inget roligt att vara ensam i stora världen! Det var inga problem att fånga honom. Han kom kutande i full fart när han fick syn på mig och kröp ner i grimman. När jag senare träffade grannen så berättade jag var som hänt men han skrattade bara och undrade varför ponny inte fick gå kvar hos dem   . Gick sedan runt och spände om trådarna på ett flertal ställen. Upptäckte när jag red i lördags att han kommit på att han kunde stoppa ut huvudet mellan trådarna och äta gotta som börjar titta fram. Så är det när man är liten och extremt lurvig, då känner man inte strömmen lika bra som korthåriga raser. Avvägade att flytta honom och Piggelin till kravallhagen och flytta över Maja på lösdriften men hittills har det fungerat efter mina åtgärder på staketet. Vill helst inte flytta runt på dem nu. Vissa är fortfarande broddade och vissa är högdräktiga och ska varken stressas eller få sparkar i magen. Jazzo och Brellir leker över staketet och skulle gärna gå ihop men både han och Blekis är broddade och ingen är den som är den och höga i rang. Vill inte dela på Brellir och Lekis heller, de leker hela dagarna och delar alltid mathög.


Nu kommer snart Jennifer ut och rider igen så det är dax att sätta fart igen. Har föresten anmält Maja och mig till körträning i helgen. Ska bli så kul och nyttigt! Hon är ju som sagt pigg och lite vild emellanåt så det blir bra med tips och hjälp. Just nu har jag haft så fullt upp med hagstädning och gårdsfix så här på våren medan man fortfarande får elda så Pontus och Vajas inkörning ligger i träda i väntan på att det viktigaste måsten blir klara.


Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards