Kennel Krokanden

Alla inlägg den 14 april 2011

Av Johanna Nordin - 14 april 2011 21:26

Det är ju helt underebart ute nu! Ljust och varmt om kvällarna och soliga dagar. Idag passade Gun-Britt och jag på att tvätta hästar i solskenet.

Leira tyckte uppenbarligen att vårtvaget med schampo var helt onödigt för hon gick ut i hagen efteråt och gnuggade sig "ren" i sanden.

Samanta fick bara benen, svansen och låren tvättade. Även om det är hyggligt varmt med +15 C så ville jag inte blöta ner henne som är högdräktig. Tyckte själv att jag var smart som köpte en biltvättborste som tvättredskap.

Massa lurv på backen. Morris tyckte det var varmt och skönt och la sig och vilade på lurvmattan. Hela "familjen" deltog i hästtvätten. Observera getterna i bakgrunden. De får fint hålla sig till godo med stallplanen nu. De rackarna äter upp mina knoppar, lökar och planteringar annars. Gissa om de är besvikna!?

 

Min lilla Tufflan äter duktigt ur flaskan och bääar ivrigt när jag kommer. Gör ont i mitt modershjärta att lämna henne kvar bland fåren. Hon försöker desperat följa efter mig och gråter hjärtskärande när jag går. Det där med flasklamm var inte ett dugg gulligt. Men hon måste bli ett får och lära sig fårspråk, hantera de andras tuffhet och bli en i gänget. Men helst skulle jag ha henne i sängen....

 

ser ut som hemma hos vilken småbarns förälder som helst i mitt kök med nappflaskor på tork.

Håller på och vårstädar hagarna. har tagit många arbetstimmar och dagar att rensa lösdriften men nu är den klar. Ser ju ut som det går välstammade elithästar i den här välskötta hagen.     

 

Men det är bara "Lill-Grisen" Samanta c/o.

Matdax i rena hagen. 3 lager fastfruset hästskit som fått tina i omgångar och skottas bort. Men nu är det klart! Bara att jobba på tills det blev klart.

Även kravallhagen är städad och nästan klar. Går att vara mer petig om jag ids. Det värsta (eller bästa beroende på) med mig är att jag är så petig och övernoga när jag börjar med nått. Har stått med spångrepen och lyft upp tunnt lager av skit som till hälfen innehöll blöt lera och gammalt gräs från i höstas. Varje tag fastnade i backen och det var tungt som tusan. Spikmattan och voltaren gel har använts flitigt. Men gör jag det inte nu så måste jag göra det sen. Var inte så kul förra sommaren i mitten av juli i +30 C solgass heller. Dessutom är det roligt att få göra vårfint! Blir så glad och nöjd efteråt och även hästarna tycker om det. Nu är det bara hörnhagen kvar där Brellir och Lekis går. Ja underhållsarbetet av de städade hagarna slipper jag ju inte undan förstås. Men det är piece of cake i jämförelse med städningen. 


Vi hörs!



Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards