Kennel Krokanden

Alla inlägg den 30 april 2011

Av Johanna Nordin - 30 april 2011 09:29

Det är nått speciellt med valborg ändå. Faktiskt den högtid som jag gillar bäst. Inte pga minnen från ungdomens fyllefester och partajanden. Nej jag var inte sån. Jag var en lugn hemmafis som tränade min cocker Bruce i alla möjliga tänkbara konster, skrev noveller, luffade runt i skogar och så. Tror inte jag har har förändrats så mycket på den punkten trots allt. Är en hemmafis fortfarande även om jag tycker om att träffa vänner, se mig omkring och åka till stan. Gå ut på krogen, javisst, jag har oftast kul när jag är där. Men steget att ta mig dit är STORT och oftast under milt tvång från min sida.

Idag väntar jag besök. Nackdelen med det här underbara vädret är att inomhusmiljön blir haltande. Insåg härom dagen att det låg som virvelmarsvin i varje hörn! Men vem har lust och ork att vara inne för att städa när man ändå bara är inne för att sova? Inte jag iallafall.

Valborg är sångens högtid. Jag blir alltid så sångfrisk och glad och kommer på mig själv att gå och sjunga med basstämma på "vintern rasat ut för våra fjällar". Men det är väl barndomsnostalgi i det kanske. Fast en riktig dundrandes bra manskör hör valborg till! Så märktigt! Fast nån manskör lär jag inte få höra här. Vill hålla mig hemma om de skjuts raketer över mina högdräktiga ston. Nackdelen med djur. Både valborg och nyår blir hemmakvällar för att övervaka djuren och se till att de mår bra. Vore ju katastrof och komma hem eller få samtal om att de sprängt staketet och paniksprang över byn och åkrar! Då är jag hellre hemma från start än att kasta mig hals över huvud hem.


Igår var lokala tv4 nyheterna här. Trots att jag har närmare till Västerås och Strängnäs tillhör jag Uppsala län. Men själv får jag in Västerås i lokala nyhetssändningen så jag får som de flesta titta på nätet.- Blir tydligen en längre intervju där än i sändningen. Men sändningstiden är ju bara 1½ minut per gång ändå så det blir inte många sekunder som jag swischar förbi i rutan   . Det läggs ut på nätet och sänds i rutan på torsdag den 5 maj. Även UNT (uppsala nya tidning) kommer nästa vecka och gör reportage. Jösses! Jag måste snart använda en agenda. Det var länge sen nu.


Nu måste jag ta tag i städningen och åka och hämta ett lass med hö igen.


Ha en riktigt trevlig valborg!


Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards