Kennel Krokanden

Alla inlägg den 5 februari 2011

Av Johanna Nordin - 5 februari 2011 20:03

En supermysig Stockholms dag har jag haf idag. Starten på dagen kunde varit bättre, trött som en sömngångare. Snoozade om och försov mig. Det går inte att stressa med att fodra 3 hundar och 18 hästar, det tar sin ofrånkomliga tid. Började dagen med att träffa Ida som bjudit sina närmaste tjejkompisar på födelsedagsbrunch på Såstaholms slott i Täby. Mina gamla hemtrakter, hade min häst Eldmana ett stenkast från slottet och markerna runt om var hundskogar där jag tillbringat mycket tid och kan som min egen bakficka. Själva slottet och stallet närmast har jag aldrig varit till, där höll ju bara snobbarna till   . Tur man kan omvärdera! Jösses vilket underbart ställe! Men framför allt sällskapet gjorde att jag fick en superhärlig förmiddag. Tusen tack Ida   !

Slottet

Mysiga sällskapet: Jenny på gaveln, Ida, Sanna (m tillfälligt telefon i örat) och Christina. Jenny hade också sina skäl att komma sent så jag vr i gott sällskap.

Hemmagjord nyponsoppa stod bl.a på menyn

Mycket att välja mellan...

beslutsångest! Tur det var bara att börja om och börja om och börja om tills man storknade.

Direkt efter brunchen och efterhäng i myssoffor nån timma åkte jag in till mina riktiga hemtrakter: Fältöversten. Kul att se att allt var sig likt 4½ år senare. Samma butiksbiträden till och med i vissa butiker. Det känns lite konstigt med tanke på vilka banor och svängar mitt liv tagit under de här åren. Här var det som tiden stått stilla. Kändes hemtamt och väldigt betryggande på nått sätt.

Träffade David och Annika och vi tog en fika på Thelins, här väljer de gosaker.

Bonnlurken ute på vift i verkligheten!


Shoppade mest med blicken, men köpte en tetermos. Varje morgon ids jag inte fixa te innan stallet för att det tar sån tid att koka upp vatten, låta det dra och sen bli drickbar temperatur. Mina mornar består av hundarna först, hästarna och utedjuren sen och sist jag själv när allt är klart. När jag kommer upp för frukost vill ha te OMEDELBUMS! Tänk vad praktiskt med en termos att ha färdig att gå och sörpla ur i tid och otid på dagen istället för att behöva fixa jämt. Köpte även te och malet kaffe på kaffe/tehandel och en frän t-shirt.

Som designad för mig! Undulater på motivet   På tal om undulater så var det för massor av år sedan i Stockholm nån tok som had en hel lokal med skyltfönster ut mot gatan som konstutställning. Hela lokalen var fylld av undulater som flög fritt. Jag avundas inte den som fick försöka sanera efteråt.... Gick förbi där varje dag på mina hundpromenader. Jag uppskattade det och fåglarna stortrivdes, men helt klart annorlunda.  

Här kommer en bild på  lille Jazzo i smedjan (jag har hittat sladden t mobilen nu)  

Blänker fint om nyputsade fötter och "silverdojjor".  


Karin, om du läser det här så vinkade jag när jag susade förbi på 265:an mot Täby. Vi ses väl nästa vecka?


Vi hörs!                        

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards