Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

Ett gott skratt

Av Johanna Nordin - 7 februari 2011 20:16

Ett gott skratt förlänger livet. Helt sant. Positiv inställning gör saker lättare. Idag skrattade jag högt och varje gång jag gick förbi getterna i deras nya bostad. De är för söta och så lyckliga!

Värsta bästa läget!

"- Men du, sa hon inte nått om sjöutsikt också?"

 

Såklart de fick med sig sin namnskylt! Här utanför ska jag fixa en hage åt dem bredvid hästarna så de har sitt egna. Fram tills dess får jag leda dem till och från hagen och ibland får de gå lösa på baksidan och gnaga sly. Någon liten vinbärsbuske kanske försvinner, men vad gör det? De är ändå så gamla och taniga att jag ändå ska byta bort dem. Getter äter alla buskar uppifrån och ner.

               

Buskar är mumsfilibabba! Här är dagens skörd.


Jennifer var här och red Jazzo idag. Hon fick träna på att ställa honom och ha pensionärsgympa med honom. Flytta bakdelen bl.a. Jobbigt och heeelt onödigt enligt Jazzo. Han ville helst stå stilla och pratade med gänger i lösdriften som genast kommer fram och hänger vid scenen (ridbanan) när lampan tänds. Det är deras kvällsgöra och dagens höjdpunkt. Lycka är när lampan tänds och någon kompis får jobba där inne!

Just nu är det vidrigt halt. Bara de med skor/brodd på alla fyra får jobba, resten måste tyvärr stå i hagarna. Ska nog åka in och sko Maja och Pontus också så de kan jobba igen. Maja måste gå. Hon är som en duracellkanin som bara går och går och går. Benen går som trumpinnar och hon måste få utlopp för sin inre energi. Men vad gör man när hästen riskerar att bryta sig i halkan? Hon är bara framskodd och ofta funkar det utmärkt men inte på blöta isgator. Som det verkar nu tycks ju isen vara här för att stanna ett tag. Pontus behöver jobba med inkörningen och löshoppas. Maja köras, löshoppas och ridas.


Idag var min pappa och Milton här och vi hjälptes åt att bära ner en bokhylla från andra huset. Mina vovvar var i lyckorus över att hitta massa strumpor och gamla vantar och hade tillslut ett dussin ute i trädgården. Men vaddå? De hjälpte ju bara till att flytta grejer, på sitt lilla vis  . Plockade bland agilityhindren idag och längtar så efter att kunna rigga upp och träna igen. Men på den här isen och snö går det inte så vi får vackert vänta ett tag till.


Vi hörs! 

 
 
Pia

Pia

8 februari 2011 11:28

Åh vilket härligt hus getterna har fått och vad fina dina bääsar är! Härligt teckande med härlig färg. Du verkar ha ganska fullt upp med dina hästar :) det är många som ska hållas i gång och utbildas. Synd att du bor så långt borta annars tror jag du skulle haft en hjälpreda i stallet eller kanske två. Min tjeje hänger gärna i stallet och borstar och pysslar och rider och grejar. Och jag känner att jag oxå saknar stallet och ridningen ganska mycket. Får väl bara va med å snusa lite och hjälpa till :)
Ha en bra dag och var rädd om dig i halkan!
Kram

http://lillablidkulla.webs.com

Johanna Nordin

8 februari 2011 15:36

Ja varför bor man alltid fel? ;) Det skulle vara jätteskoj och ni hade kunnat hjälpa till ibland. Men ni är självklart jättevälkomna hit och hälsa på, mysa med djuren och pyssla/rida lite osv när helst ni har lust och tid över!
Jag hade ju oxå häst-timeout under en 10 års period så när som på enstaka ridturer. Saknade det ofta och mycket men ibland är detbara inse att man inte har möjlighet eller hinner. Så känner jag med hunderiet och uppfödningen, ibland saknar jag verkligen skriket ifrån valplådan, kissfläckarna och kontakten före och efter med valpköparna (har en kompis som har pudelvalpar som hojtar i bakgrunden i telefonen), hundträningar och hålla kurser. Men var sak har sin tid. Svårt att celldela sig hur gärna man än vill...

Sköt om dig du med!
Kramar tillbaka

 
Ingen bild

Martina

7 mars 2011 16:22

Härligt att se att getterna har fått det så otroligt bra, ge dom en kram från deras gammla matte:)

Johanna Nordin

8 mars 2011 19:23

Såklart jag ska göra :) De kommer och går som de vill här på gården, fast mest står de inne och hänger och längtar till vår och värme. Lite bortskämda med karameller också, men livet som penisonär ska vara toppen - även för en get.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Ovido - Quiz & Flashcards