Kennel Krokanden

Alla inlägg den 5 maj 2011

Av Johanna Nordin - 5 maj 2011 14:19

Poff sa det så small det till bara! Imorrn blir värre än en bröllopsdag i planeringen. Beror delvis på mig själv. Fröken tidoptimist i ett nötskal!


Ungefär såhär ser min dag ut imorrn:

05.30 Blir upphämtad av bonden Pelle Nilsson för vidare färd mot Stockholm

06.45 Stämpla in på TV4

07.10 Delta i direktsändning på nyhetsmorgon

08.00 (gissningsvis...) hemfärd

11.00 Veterinärbesök för vaccineringar, DNA-prov och besiktning av Maja inför försäljning

em. städa huset..., handla mat, fixa stallet....

18.30 hämta upp en kompis i stan

19.00 Tjejfest

21.30 Bonde söker fru på TV


SEn gäller det att ha koll på lokal radion "radio Uppland" strax efter 08.00 då de sänder en intervju gjord idag på sitt morgonprogram och TV4 nyheterna lokalt Uppsala som sänder en intervju i sina sändningar. Tydligen ligger det ute på resp webbar under dagen. Japp nu börjar det!   


Däremellan måste jag hålla koll på Alice och nu även Samanta och deras fölningar. Fasa vore om någon fölar inatt så jag inte får någon sömn! Kommer inte vara till min bästa fördel då i direktsändningen. Men det är bara att bita ihop och hoppas de som kritiskt granskar mig har förståelse för en rätt sliten nattvakare. Somnade på soffan med mobilen i handen härom kvällen och komasov sedan hela natten med mobilen knuten i handen och mot kinden. Vaknade på morgontimmen av att larmet legat på sedan 02.00 och med ett osnyggt märke på kinden. Rusade ner till stallet till ett lugnt och oförstående gäng ston. Vet att jag vaknade på natten av att bonden Fredrik pratade i mitt vardagsrum och tänkte förvirrat "vad gör han här?" men det var visst bara relamen på tv:n som stod på hela natten den med. Kan stona, framför allt fröken Alice vara vänlig att föla dagtid snarast!


Gun-Britt ställer upp som frukostvärdinna i stallet imorrn. Skönt att slippa tänka på utsläpp och frukostar också. Det räcker gott och väl med att vakna och utfodra hundarna. Sminkningen står de för på TV4 sen. Skönt det också! Bara raggla upp och in i duschen.


Har roddat om i hagarna nu. Vill ha de ston som ska föla i en och samma hage. I den sk kravallhagen utan elband. Är alltid orolig att små vimsiga föl ska snurra in sig i linorna. Kravallhagen är en perfekt barnhage! Även Vaja får gå där eftersom Piggelin har börjat upptäcka grejen med att vara hingst.... Däremot når han inte upp till de stora tanterna och de har aldrig någonsin fått för sig att lägga sig ner för att bli betäckta av småttisar tidigare. Piggelin ska kastreras men jag har inte fått tag i Strömsholm för tidsbokning. Vill heller inte göra det under flugsäsongen. Då väntar jag hellre.

Blekis och Brellir fick flytta in i lösdriften eftersom deras boxar måste gå till mammor med barn. Leira och Lekis frann varann direkt och äter ur samma hög. Pontus som varit herren på täppan har lugnat ner sig efter kastreringen nu och går ihop med de andra killarna utan tjafs. Lite pip och skrik blir det ju alltid när hästar släpps ihop,  men det blev inte mycket sparkar och stök. Gamle Aldon som även han liksom Jazzo bor där nu, hoppade jämfota för att visa att äldre ska behandlas med respekt och Leira skuttade förskräckt baklänges.

Lekis tyckte det var jättekul med miljöombyte och nya/fler polare!

Brellir och Piggelin fann varann. Piggelin tyckte det var häftigt med sån STOR kompis.

Nalle, Piggelin och Pontus kan gå under magen på Brellir. Såg så roligt ut när Brellir och Pontus blev osams om en höhög. Pontus råkade backa in under Brellirs mage och stod och sparkade rakt ut i luften och hoppade upp i hans mage. Brellir tittade förbryllat på honom och undrade säkert vad han höll på med.

Rakel har blivit riktigt social så snart flyttar hon väl in också! De rackarna har lärt sig öppna grinden och går ut ur den fina hagen jag satt upp åt dem på baksidan. De vill ha sällskap! Jag vill för hundarnas skull inte sätta el i staketet. Så det är bara gilla läget och ha två betande getter i trädgården.

Här står Rakel på farstukvisten och funderar på om det inte är dax för kaffe och kaka snart!


Vi hörs!          

Ovido - Quiz & Flashcards