Kennel Krokanden

Alla inlägg den 13 maj 2011

Av Johanna Nordin - 13 maj 2011 14:16

Jag känner mig gnällig idag. Jag som har längtat efter regn så det blir mer bete i hagarna gnäller när det väl regnar! Det regnar inte ens på riktigt utan småstänker bara irrirarande så allt blir blött och äckligt. Hundarna drar i gegg på glovet, hästarna är sura i pälsen när de ska ridas, jag vill inte vara ute....ett jäkla gnäll från min sida! Känner mig trött och sliten idag, 100 år gammal. Tror tröttheten efter mina 2 vakendygn kommit ikapp. Sov på soffan här i regnet och hade en ytterst irriterande fluga som med jämna mellanrum gick på mitt ansikte. När jag började drömma om mat insåg jag att det kanske var läge att gå upp och äta. Ska strax slänga in en laxbit i ugnen. Ska bara först....


Igår kväll åkte jag bort till Hacksta gård och tittade på en beteshage åt grabbarna ihop med Jalle som är "storbonn". Jag kommer släppa Lekis, Brellir, Jazzo, Aldon, Pontus, Piggelin och Nalle där inom några dagar. Hagen måste dras om lite med trådarna och jag tänker sätta dit en extratråd eftersom Nalle "ramlat" ut genom trådarna här hemma och betat hos grannen vid två tillfällen. Även om han inte gå någonstans så lär han sig dumheter. Blir lite extra meckigt att åka upp dit och rida men det är det värt mot för att ha dem hemma med hö och allt jobb. Minisemester med bara 9 hästar hemma   . Grabbarna får det jättefin och går i en hage mitt på gården där det finns både vatten och el.

Vi gick runt bland hans kossor och får sen och pratade och hälsade på djuren. Det är nått speciellt med kor, de är så charmiga! Jalle har köttdjur, de är stora som as men så fina! Mina islandshästar ser ut som miniatyrer i jämförelse. 


Figaro verkar trivas. Han har börjat lugna ner sig nu. När han kom var han riktigt uppstressad och hingstig. När jag ledde ut honom imorse hoppade han jämfota bredvid mig och vrålade, slog med frambenen och var vild och galen. Men nu var jag nyss ner till hagen och gick in och pratade med honom och gav honom en massa smek och kärlek. Nu har han börjar coola ner även om det såklart kommer ta tid. Han har ju dessutom sina hormoner som den hingst han är. Men det märks att han stressat upp sig bland andra hingstar och det är klart det är jobbigt att resa runt i buss i 1½ dag och stå på okänt stall över en natt och sen åka igen. Lämnade Lovis där i övernattningsstallet när hon skulle åka till Helena och hämtade även upp Gullan där. Många av hästarna var stressade, allrahelst hingstarna.

Figaro tyckte om sin box iallafall. Han har fönster ut mot gården där han gärna tittar ut. Hängde upp en täcke som skydd in till Alice och Röding för att skapa lugn och ro. Tror inte att Alice skulle uppskatta om Figaro började flirta på andra sidan väggen. SEn är det skönt för honom att få så lugnt som möjligt.


Nu ska jag roa mig med att göra nya boxskyltar, uppdatera stallpärmen och göra skyltar att sätta på hagarna. Piggelin är allergiskt mot frukt och morötter och blir superdålig i magen. Förhoppningsvis har de flesta frågat om de får mata men jag vill ändå vara säker och sätter upp en skylt om att man inte får mata djuren. Får han i sig nån morot blir han diarre:ig i flera veckor.... Sen lär sig hästarna att bli tiggiga och bitska vilket inte är kul när barn sedan ska hantera dem.


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards