Kennel Krokanden

Alla inlägg den 28 maj 2011

Av Johanna Nordin - 28 maj 2011 18:05

Fick ett mail från Gullans ägare att hon fölade igår på eftermiddagen. Ett litet fuxfärgat stoföl med stor stjärn och liten strimma på nosen. Ann och jag gjorde ett hästbyte i vintras, Gullan mot Alice. Alice föl (Fjällbäckens Röding) ingick i bytet medan de ville inte behålla Gullans föl så det är mitt och kommer hem hit efter avvänjningen. Tycks som Pontus ger sina avkommor stor stjärn, både Piggelin och Prinsessa har det. Nu väntar jag med spänning på Samantas och Najades föl. Najade har ju en liten stjärn och Samanta bläs på mulen (kommer just för tillfället inte ihåg vad det kalllas). Pontus har mycket vita hår i pannan, den dagen han blir gammal kommer han vara helt vit där. Efter de här fölen blir det inga fler Pontus-barn. Han blev kastrerad i vintras. Hade funderingar på att avelsvisa honom men jag har aldrig gjort det och visst går det att leasa ut att någon gör det åt mig men eftersom jag var ute i grevens tid fick det bli knipp snapp slut istället. Chansen att de går igenom nålsögat som hingst är rätt liten, han ha fått ett roligare liv nu som valack och kommer kunna användas i verksamheten. Men jag hade mina skäl att låta honom gå och göra damerna på smällen i somras även om det inte är att rekomendera.

Fjällbäckens Prinsessa 1 dag gammal. Tycker mig se likheter med Piggelin och Pontus men det kanske är önsketankar och så.

Allt har gått bra med henne och Gullan. Tydligen en framåt och kavat tjej. Längtar tills jag får träffa henne! Men det lär dröja för här är det fullt hus och fullt upp ett tag framåt. Imorgon kommer hovslagaren igen, Gun-Britt och jag ska klippa sista fåret. Måndag kommer häst-Anna och lilla Nova 6 månader och hjälper till, tisdag hovslagaren igen...och så rullar det på veckorna ut och in.

Både Gerda och Rakel är nu klippta och avmaskade och har flyttat ut i sin lekstuga på lösdrift. Gjorde iordning en hage framför den idag så hagen bakom huset får växa upp igen. Bra att kunna flytta dem efter hur det växer. Nu återstår jobbet med att tömma deras gigantiska box i stallet och de hästboxar som är kvar. De börjar bli blöta och svampiga nu så det är dax.

Bar upp ett lass hö på logen idag. Jag brukar inte tömma transporten efter jag hämtat men nu ska hölagret tömmas så det blir några blir

vändor och x antal kilon att bära upp på lagret här hemma.

Idag riggade jag upp agilityhindren också. Amy blev eld och lågor! Hon älskar agility! Synd att hon älskar flugor, myggor och fåglar lika mycket och blir totalt ostoppbar efter några hinder om hon ser en humla eller dylikt. Amy är min totalt bortskämda odräliga och största ögontjänare för alltid och evigt. KOmmer aldrig mer få en Amy, på gott och ont. Hon får nöja sig med att träna hemma på gården och inhängnade områden. Tävlingar är bara glömma. Jag är för rädd om henne. Inte bara risken att bli påkörd utan största risken är någon annan hund på en tävling som blir förbannad när hon kommer susande i 190 efter en sparv i ett ridhus eller en svala på en utomhusbana. Amy skiter fullständigt i andra hundar, hon ser bara det som bär vingar! Kallas total olydnad och misslyckad dressyr. Men hon är sååå älskad!

Hon är riktigt duktig!

tjolahopp!

Även Foxa tyckte att agility var skoj. Men hon är också en lättroad typ som är med på noterna direkt det vankas arbete. min pappa som var här idag sa vid ett tillfälle att hon är alltid där jag är. Jag har inte tänkt på det. Är så van att ha små skuggor efter mig. Men sedan dess har jag tänkt på det, det stämmer. Där jag är, där är även Foxa.

Det gäller att belöna rätt. Som jag skrev till en vän på fb idag: man får det man belönar! Dvs belönar man felaktigt beteende så får man en felaktigt inlärning. Det gäller att tänka till lite och veta hur man vill ha det färdiga resultatet. Min hovslagare tränar/tävlar agility så vi har sagt att vi ska träna ihop lite. Jag funderar på att gå kurs med någon av hundarna också, blir nog Minna eller Morris eftersom Foxa är för ung. Jag är själv utb agilityinstruktör via SBK men jösses det var många år sedan nu.... Gick utbildningen -01 tror jag och höll kurser men då min golden Nessie dog tvärt och min dåvarande springer Trolla var extremt het i agilityn och stress-skällde hysteriskt lag jag ner och har sedan dess bara lekt i trädgården. Jag satsade mycket på jakt och tävlingslydnad med hundarna på den tiden och Trolla överförde sin hysteri till jakten och det är abslout förbjudet att låta på spanieljaktprov. Men jag fick bort tjuten! Som sagt, man får det man belönar!

Nu känner jag mig sugen att komma igång igen! Har ju sån fin bana här hemma, eller delar av banan. Köpte in några riktiga hinder när jag bodde i Duved för att även kunna träna vintertid och göra det enkelt för mig.                 


Nu ska jag fixa middag, blir köttfärssås idag. Tack alla ni som svarade på min förfrågan på fb hur ni får till er köttfärssås. Nu ska jag testa ett recept. Jag misslyckas alltid med min nämligen, känns löjligt. HUr svårt kan det vara att fixa en köttfärssås egentligen? Men den blir dessutom aldrig sig lik från gång till gång.

Sen ska jag titta på dvd:na "Tre kärlekar" igen. Tittade klart på den igår. Jag är ju ett aparschle ibland!  Det är 6 olika dvd med flera avsnitt på. På varje cd är det tre avsnitt tror jag. Men det fattade inte jag förrän på sista dvd:n! Jag har bara sett ett avsnitt/dvd. Tyckte det var mycket resume som jag aldrig fick se och satt och funderade på varför de lagt ner så mycket tid på att göra stillbilder i svartvitt till resuméerna. Var ju jättemycket spännande jag hade velat se! Men jag tänkte att det skulle väl vara så.... Enda till sista dvd då jag slött satt kvar i soffan och insåg att det var visst fler avsnitt än bara ett /skiva! Så nu måte jag se om hela serien igen . Vilket ärkepucko !  


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards