Kennel Krokanden

Alla inlägg den 11 maj 2011

Av Johanna Nordin - 11 maj 2011 19:44

Här på gården har djuren väldigt starka och speciella band till varann. Getterna till exempel har inga agg mot mina hundar, de kan rusa förbi getterna i 190 km/h utan att de bryr sig. Annas hund Faran åkte däremot på däng när hon gick förbi.

Katten Lilleprutt har diat Minna varje gång hon varit skendräktig och sen hållt på minst 3 månader. Nu är det slut med det iom att Minna bev kastrerad. Skönt för henne. Är nog inte nyttigt att ge di 6 månader om året men de gick inte att hindra.


Alldeles i nyss i hästhagen hände något mycket speciellt och kanske ovanligt. Jag hade gett hästarna hö och höll på att mocka med grep i ena handen och telefonen i andra. Samanta stod och åt hö sist jag tänkte på henne. Plötsligt ser jag henne stå i ett hörn av hagen med ett litet nyfött föl framför sig som hon slickade och slickade. Hur kunde hon fölat så fort utan att jag märkt nått? Jag var ju där hela tiden och kravallhagen har inga gömställen. Försiktigt närmar jag mig. En liten en, lite ovanlig i färgen. Ser ut som en rödskimmelskäck. Men Samanta är ju rödskäck och Pontus fux...så vad vet jag? Jag vet ju inte vad som ligger bakom Samanta. Så jävulskt söt färg! Ser ut som Morris.... Samanta slickar den i rumpan men i övrigt ser den rätt torr ut....

"- Men Samanta! Den är ju hunden!" utbrister jag och går försiktigt fram och räddar en livrädd liten Morris som ligger och skakar framför henne. Hon har "mammaögon" är så lycklig över sin fölunge. Jag smeker henne sakta på halsen och lyfter upp Morris i knäet.

"- Jag förstår att du längtar Samanta, säger jag till henne. Men du förstår det här är Morris, hunden, ingen fölunge. Den kommer gumman".

Jag bär ut Morris ur hagen som får tokfnatt av lycka att slippa vara tvångsadopterad fölunge. Samanta skrapar och cirklar runt på stället där han legat och tycks leta.  Hon har inga vaxproppar än men med tanke på hennes starka moderskänslor kan det inte vara länge kvar nu! Kändes nästan hemskt att plocka undan Morris, men det var nog bäst för alla inblandade. Nu går han runt i trädgården med sjöblöt bakdel och känner sig som hund igen   .


Vi hörs! 

Av Johanna Nordin - 11 maj 2011 11:10

Lill-Grisen, dvs Samanta, ser ut som hon är sprickfärdig! Stackars liten. De korta benen är ännu kortare tack vare magen som hänger som en påse under henne. Måste vara jobbigt i den här värmen! Hennes juver liknar nu två mjölkpaket så så länge kan hon knappst gå till. Blir kul med en kompis till Röding. Finns det nått gulligare än små djurungar som leker?

Nu längtar jag som en tok till det är dax för betessläpp. Var och hämtade hö igår kväll och det kändes så motigt och tråkigt. Annars brukar det bara vara en grej som sker på rutin utan någon större reflextion. Men nu känns det ungefär som sista dagarna före semestern eller innan man ska byta ett jobb, arbetsuppgifterna känns rätt meningslösa och man har tankarna på annat håll. Åtminstone funkar jag så. Men det regnar ju aldrig! Det är väl skam och klaga på det vackra vädret och värmen men det växer ju så långsamt i hagarna. Släpper jag för tidigt gnager de ner för fort och återväxten blir värdelös. Nattregn skulle vara perfekt!

Har köpt eksemtäcke till Blekis nu, både han och Maisan är "pyjamashästar". Eftersom det inte har regnat nått är det inga oknytt på kvälla och nätter än men de kommer väl. Så hittills har de klarar sig finfint utan. Maisan har en storlek större än Blekis så de kan inte ha varandras. Hoppas inte Brelle-Bus biter sönder Lekis täcke det första han gör! Då blir matte ledsen...


Ska in till veterinären med Amy. Inte just idag dock. Hon är trött och hängig, lite rund och tuffsig i pälsen. På symtomen känns det som underproduktion på sköldköteln. Ha haft det förr om åren på hundar och inte alls ovanligt. Medicinera med levaxin men sen är hon fit fot fight igen (kräver livslång medicinering). Jättejobbigt och se henne gå runt med trötta ögon och ligga raklång på marken. DEt är inte min Amy som brukar jaga flugor som besatt.


Igår mockade jag hage och höll på ute så jag trodde jag storknade i solgasset. Vaknade med huvudvärk imorse och måste komma ihåg och trycka i mig mer vätska. Jag är tyvärr ingen kepstjej. Skulle behöva var det, men man ser ju inte uppåt! Vad jag nu ska göra det för? Rädd för en örnattack kanske   Jag gillar inte luvor heller för då ser jag inte bakåt   . SEn blir det så svettigt på huvudet och då har jag tunnt hår...hur står de ut med tjockt hår?? Det kanske bara är en fixide från min sida.... Hur korkat är det inte att välja solsting före keps då? Hur korkat som helst   .


Vi hörs! 

Ovido - Quiz & Flashcards