Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 2 maj 2011

Pirr i magen

Av Johanna Nordin - 2 maj 2011 13:14

Iiii det pirrar i magen nu! På fredag sänder de det avsnitt som jag är med i, klockan 21.30 på 4:an. Jag tror jag kommer vanka runt i ett vakum den här veckan och bara vara pirrig. Men då får jag väl göra det   .


Vad hände med det fina vädret då? ska det ändå vara kallt och blåsigt kan det lika gärna regna lite. Var upp till skogshagen i lördags och tittade hur det såg ut. Det är långt kvar tills det är dax för betessläpp där. Det behövs regn! Marken är så hård att mina lökar som jag planterade i höstas blommar direkt på marken. De orkar inte växa. Ser jättelustigt ut med minimini-påskliljor som blommar på marken! 


I lördags var David och Annika här på valborgsfirande.

Grillning och massa prat blev det.


Igår var Jennifer och Vilma här hela eftermiddagen. Jag höll på i trädgården och hade inte tid att vara i stallet mer än att titta till dem. Dem pysslade länge och väl med sina medryttarponnier innan ridningen, smorde träns, sopade, betade med Najade och Samanta mm. Tillslut, efter fyra timmar, ringde jag Tina och frågade om de inte ville ha hem dem. Inte för att det störde mig att de var här. Men jag vet hur det är i den åldern, man glömmer tid och rum och tiden bara susar iväg i stallet.

Vilma och farbror Aldon

Jennifer och Jazzo som tyckte det var super att ha en kompis med sig på ridbanan.  Han piggnade till rejält men är som alltid lika bussig.


Idag håller jag på med pappersjobb. Hugaligen, skulle behöva en sekriterare. Pappersjobb är så trist! Sortera, sätta i pärmar... bla bla bla. Inte min grej riktigt, men ett nödvändigt ont. Högen växer ju bara! Satte igång iom deklarationen. Kan ju faktiskt vara bra att ha ordning på papprena. Fast det märkliga är att när de ligger i högar vet jag exakt var de är, men i pärmar blir det förvirrat   . Men det känns skönt att jobba inne idag. Fy farao vad det blåser!


Har gjort om lite i stallpärmen. Det är en pärm som alltid ska finnas i stallet med info om rutiner, hästarna, telefonnummer, säkerhet, utfodringsmängder/vilken typ av mat och var den köps in mm. Allt utifall något skulle hända mig. Den/de som tar hand om stallet och ev säljer hästarna bör få så mycket information som möjligt för att göra det så enkelt det bara går. Nu får det Gud förbjude aldrig hända något! Men man vet aldrig. Det här med säker hästhantering är SÅ viktigt! Jag som gör det dagligen kan visserligen slarva ibland men har det ändå i ryggraden men för en orutinerad kan små saker ("fel") bli väldigt stora konsikvenser. Bara insläppet som exempel. Hur hanterar man en häst som kommit in i fel box och rätt häst trängder sig på bakifrån? Vad kan hända om någon  häst smiter och hur får man tag i den? Spelar det någon roll i vilken turordning de går ut på morgonen? Hur fodrar man säkrast i en hage bland lösa hästar? Finns massor av förhållningssätt att tänka på och känna till. Även en till synes beskedlig shetlandsponny kan bli farlig vid stress, sjukdom etc. Vår säkerhet är A och O!


Inget föl än heller. Kom igen nu Alice! Nu börjar jag ledsna. Men det blir väl som med Najade. Hon var toktjock redan i december så jag förväntade mig ett vinterföl. Var inte säker på när hon var betäckt då hon var importerad samma år. Varje kväll, i ett halvår, gjorde jag igenom en dräktighetskoll på henne. men glömde det natten när hon fölade.... Långnäsa kan man säga!


Vi hörs!     

 
 
Anna, Faran & Axxa

Anna, Faran & Axxa

2 maj 2011 20:03

Haha, de(t) bestämmer sig säkert för att titta ut fredag kväll eller natten till lördag! ;)
Kramar

http://www.rackartyg.net

Johanna Nordin

2 maj 2011 20:58

Ja det gör det säkert! Klockan 21.28 börjar Alice och krysta, får kompilkationer med omedelbar hjälp av barnmorskan som ska in och vända fölet åsso missar jag ALLTIHOP!!! Då är det befogat att kalla hästen för nått fult ;)
Sen när jag kommer in så sitter mina vänner och skålar vin och asgarvar "men guuu vad du var töntig" ;D
hahaha skräckscenario!
kram på dig själv! Ser trots allt fram emot fredag :) Vi ses!

 
Camilla

Camilla

4 maj 2011 07:00

Ja, jag tyckte väl att det var nå´t bekant över ansiktet i vinjetten... Va´spännande!
Brukar titta in här hos dig och se vad mysigt du har på din gård!

Lycka till!
Hälsningar Camilla & beardisarna på Fjällglimtens

http://www.fjallglimtens.com

Johanna Nordin

4 maj 2011 09:25

Tack snälla! Vad glad jag blev av ditt inlägg :) Long time ago vet du ;)
Jodu på fredag sitter jag med en pappsäck över skallen och gömmer mig ;D
hälsn Johanna

 
Ingen bild

Elin

4 maj 2011 21:03

Hallå på gården!
Jag såg en trailer för några dagar sedan och sa till Henrik, men va lik hon var en kompis till mig. Nu äntligen fick jag tid att kika på din sida och så är det ju du som är med i "fru" sökandet! Gud så spännande och jättekul, jag ska kika på fredag och håller tummarna för att den rätta har skickat ett brev. Gamla Danza fick somna in förra veckan hon fick vad vet trodde en hjärnblödning, jag är fortfarande lite spak man känner sig så där tom inombords.
Kul att läsa om alla dina djur o föl,lamm mfl du är ju i högsta grad bonde!
kramar Elin

Johanna Nordin

4 maj 2011 23:11

Hej!

Lustigt, jag tänkte på dig härom dagen :) Tänkte att "fan nu får jag inte dela de här med Elin" åsso klämmer du till med ett inlägg! Märkligt hur det kan va!

Jo jag är nog lik hon den där i vinjetten ;)

Usch vad sorgligt med Danza :( Även om åren tar ut sin rätt och man får glädjas extra åt alla år över 10 så är det så sorgligt när de går bort. Och Elin utan Danza??? Minns våra promenader på Valhallavägen med en ung galen labbe och ett knippe vilda spaniels :) Och Nessie förstås! Minns det som igår när vi gick och planerade kullen med Dixie o/c.

Vore roligt om vi kom till skott och sågs nångång! Tänker på dig då och då och saknar dig :)

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards